srcedrapajuće vijesti

Sve lošije zdravstveno stanje Celine Dion; više nema kontrolu nad svojim mišićima

19.12.2023 u 12:18

Bionic
Reading

Pjevačka diva pati od neurološkog poremećaja zvanog sindrom ukočene osobe, a njezina sestra Claudette Dion otkrila je da glazbenica i dalje vrijedno radi i sanja o povratku na pozornicu

'Ona nema kontrolu nad svojim mišićima. Ono što mi slama srce je to što je uvijek bila disciplinirana i na sve pazila. Uvijek je marljivo radila. Naša joj je majka uvijek govorila: 'Ti ćeš to učiniti dobro, ti ćeš to učiniti kako treba'', ispričala je Claudette Dion za 7Jours.

'Istina je da je nama i njoj cilj povratak na pozornicu. U kojem obliku? Ne znam. Glasnice su mišići, a srce je također mišić i ne znamo kako će bolest utjecati', objasnila je Claudette. Dobrotvorna organizacija obitelji Celine Dion 'Fondation Maman Dion', obasuta je porukama podrške zvijezdi.

'Ljudi nam govore da je vole i da se mole za nju. Dobiva toliko poruka, darova i blagoslovljenih raspela', prepričala je njena sestra koja je ranije otkrila da unatoč radu s 'vrhunskim istraživačima na terenu', nije primijetila poboljšanja u zdravstvenom stanju.

Podsjećamo, Celine je dijagnosticirana rijetka neurološka bolest poznata kao sindrom ukočene osobe, koja uzrokuje grčeve koji mogu biti toliko jaki da čak slome kosti. 'Nažalost, ovi grčevi utječu na svaki aspekt mog svakodnevnog života. Ponekad mi stvara poteškoće dok hodam i ne dopušta mi da koristim svoje glasnice da pjevam na način na koji sam navikla', napisala je pjevačica na Instagramu 2022. godine.