još samo nekoliko sati

Sve je spremno za premijeru sedme sezone 'Igre prijestolja'

15.07.2017 u 19:30

Bionic
Reading

Obožavatelji serije 'Igra prijestolja' s nestrpljenjem iščekuju noć između nedjelje i ponedjeljka, 17. srpnja, kada će se napokon prikazati dugo očekivana premijera sedme sezone. Koje su novosti u sedmoj sezoni, te gdje su i što rade, otkrili su glumci John Bradley i Rory McCann

Ekskluzivna premijera prve epizode nove, sedme sezone serije 'Igre prijestolja VII', na HBO-u u Hrvatskoj bit će emitirana u isto vrijeme kada i u Americi - 17. srpnja, u noći između nedjelje i ponedjeljka u 3 sata u noći po lokalnom vremenu. Pet dana prije televizijske premijere održana je i ona u Los Angelesu, na kojem se okupila ekipa serije.

  • +3
Premijera Game of Thrones Izvor: Reuters / Autor: MARIO ANZUONI

Daenerys Targaryen napokon je zaplovila prema Westerosu sa svojim vojskama, zmajevima i novim Kraljevim namjesnikom, Tyrionom Lannisterom. Jon Snow proglašen je Kraljem na Sjeveru nakon što je porazio Ramsayja Boltona u Bitci kopiladi i vratio je Oštrozimlje kući Stark.

U Kraljevu Grudobranu Cersei Lannister preuzela je Željezno prijestolje tako što je spalila Vrhovnog Vrapca, njegove sljedbenike i svoje protivnike u septi Baelora. Ali dok stara savezništva pucaju i nova se stvaraju, vojska mrtvih maršira na Zid i prijeti da će jednom za svagda prekinuti igru prijestolja.

Povodom premijernog prikazivanja, djelić toga što će se događati u novoj sezoni otkrili su i glumci John Bradley, koji glumi Samwella Tarlyja i Rory McCann kao Sandor Clegane.

Gdje se nalazi Sam na početku sezone?

John Bradley: Susrest ćemo ga u Citadelu, a ako išta znamo o Samu i onome čemu je težio posljednjih nekoliko godina, mislili bi da će biti sretniji no ikada. Mislim, za nekoga kome su cijeli život govorili da je neznačajan i da svojim pozitivnim načinom razmišljanja neće moći utjecati na svijet, osim ako se ne dohvati mača, zateći se na mjestu gdje se susreću tvoji interesi i strast - znanje i knjige - i dijele sa svima onima koji osjećaju kao da se vraćaju kući.

U prijašnjim sezonama, činilo se kao da je Sam samo tu da zabavi. Sada se čini da njegova otkrića zapravo pokreću akciju...

John Bradley: Da, a isto tako mislim da njegova želja da napokon ima utjecaj na stvari. Dio onoga što ga pokreće je određena osveta prema ocu - želi mu dokazati da je pogriješio: 'Znam da si rekao da sam beskoristan i da je čitanje knjiga beskorisno, kao i to da bi se ja trebao moći boriti, no ja sam zapravo taj koji zapravo radi razliku.'

Otkrijte kako počinje nova sezona s vašim likom...

Rory McCann: Na kraju posljednje sezone ostavljen je bez prava na izbor od strane Bratstva: 'Želite li učiniti pravu stvar? Želite li pronaći mir u sebi? Pridružite nam se i borite protiv zla.' Odlučio je krenuti s Bratstvom, a na početku sezone s njima kreće na dugi put.

Kakvo vam je bilo iskustvo snimanja ove sezone?

Rory McCann: Moj lik je oduvijek bio na tim raznim putovanjima, što je značilo da je moj posao obično tih i bez drugih ljudi oko mene. Ono što pokušavam reći je da sam se ove sezone po prvi puta družio i upoznao neke druge ljude. Do ove sezone zaista nisam imao prilike upoznati ljude. Dobro smo se zabavili, svirali glazbu, pokušavajući se ugrijati. Iskreno, osjećam se kao da je ovo prvi put da sam se družio ili opustio - inače se skrivam.