SAV TERET SVIJETA

Sve je sada na princu Williamu: Budući kralj preko noći je 'bačen u vatru'

13.02.2024 u 14:00

Bionic
Reading

Samo devet mjeseci nakon što se zakleo da će biti čuvati život svog oca, kralja Charlesa III, princ William sada će isto morati ispoštovati. Nakon što je kralju dijagnosticiran karcinom, sve su oči uprte u njegovog nasljednika, koji je preuzeo sav angažman

Zbog liječenja karcinoma kralj Charles III odstupio je sa svih službenih dužnosti, oslanjajući da se na svog starijeg sina, ujedno i prijestolonasljednika, princa Williama, koji će u idućim mjesecima predstavljati njega i monarhiju, baš kao što je on to napravio za svoju majku, kraljicu Elizabetu II, a ona prije toga za svog oca, kralja Đuru VI.

Iako je i sam uzeo kratku pauzu da barem ove školske praznike u veljači provede s djecom, ali i sa suprugom Kate Middleton koja se također oporavlja od operacije abdomena, vjerojatno je da će princ William svoj odmor provesti dobro promišljajući što mu je činiti.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

'Mislim da je William shvatio da je sav teret ovog svijeta trenutno na njegovim plećima, jer on će u jednom trenutku postati kralj. Očekivanja su velika i on se sigurno osjeća poput Njezinog pokojnog veličanstva, kraljice Elizabete II, koja je imala 25 godina kada je iznenada katapultirana u ovaj svijet', rekao je Robert Jobson, autor mnogih knjiga o kraljevskoj obitelji.

  • +2
Tom Cruise i princ William Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Dok kralj Charles III nastavlja izvršavati svoje ustavne dužnosti, princ William bi uskoro mogao uskočiti kako bi počeo obavljati očeve osobne obveze, koje su monarhu savjetovane da ih odgodi tijekom liječenja.

Otac i sin u stalnom su kontaktu, kaže izvor iz Palače i dodaje kako će se njih dvojica sastajati kad god mogu, no o tome neće obavještavati javnost. Obiteljski stvari i dalje će se držati u tajnosti.

uz podršku camille

Dobro se oporavlja: Kralj Charles nakon operacije uočen na nedjeljnoj misi

Pogledaj galeriju

Charles se trenutno povukao u Sandringham, a i William je s Kate i djecom otputovao u Norfolk, u Anmer Hall, gdje će provesti praznike, ali i biti na raspolaganju kralju.

Kada je riječ o Kate Middleton, njezino pojavljivanje u javnosti ne očekuje se sve do iza Uskrsa, kako bi se u potpunosti oporavila od operacije abdomena, nakon koje je 13 dana provela u bolnici.