ČUDAN OSJEĆAJ

Sve je otkrila tek dvadesetak godina kasnije: Nakon osvajanja Oscara Gwyneth Paltrow se tri tjedna skrivala

23.03.2021 u 15:15

Bionic
Reading

Osvajanje zlatnog kipića za najbolju glumicu na dodjeli Oscara 1999. godine nije bilo iznenađenje samo za publiku, nego i dobitnicu Gwyneth Paltrow koja se u svemu nije najbolje snašla

U intervjuu s Annom Faris za podcast Mom star's Gwyneth Paltrow otkriva kojoj joj je pažnja koju je dobila s pobjedom bila neizdrživa.

'Sjećam se da sam nakon toga boravila s roditeljima u njihovoj kući u Santa Monici i na neki način se skrivala tri tjedna', otkrila je glumica i dodala kako joj je sve to bilo preintenzivno.

Kad je kući ponijela najveću holivudsku čast, osvojenu za glavnu ulogu u filmu 'Zaljubljeni Shakespeare', Paltrow je imala tek 26 godina.

Noć velikog slavlja provela je u društvu oca, redatelja Brucea Paltrowa, i majkom, glumicom Blythe Danner.

Prisjećajući se tog iskustava od prije 22 godine, danas 48-godišnja Paltrow kaže kako joj se sve tada činilo nekako čudno te da se osjećala usamljeno.

'U Los Angelesu su svi bili susretljivi i puni podrške. Sjećam se da sam se nakon pobjede osjećala kao da je odjednom okrenulo na plimu. Osjećala sam toliko pažnje i energije usmjerenih prema meni da je to stvarno bilo nepodnošljivo', kaže glumica.

  • +5
Gwyneth Paltrow Izvor: Profimedia / Autor: NBC / Ferrari / Profimedia

Dok je s filmom Harveyja Weinsteina i Miramaxa bila u fokusu vrlo važne kampanje za Oscara, Paltrow tvrdi da nije ni sanjala pobjedu. Bila su to za nju, kako kaže, vrlo čudna i nadrealna vremena.

'Bilo mi je neugodno što sam nominirana za Oscara i imala sam sindrom varalice. Nisam mogla vjerovati da se to događa, mislila sam da nisam toliko dobra i pitala se mrze li me svi', objašnjava glumica i dodaje kako se tješila time da neće pobijediti i kako će na kraj usve biti cool.

Paltrow je te godine pobijedila nominirane kolegice Cate Blanchett za ulogu u filmu 'Elizabeta', Fernandu Montenegro za film 'Glavni kolodvor', Meryl Streep za film 'Jedina prava stvar' i Emily Watson za film 'Hilary i Jackie'.

Glumica je u posljednje vrijeme više usredotočena na svoj lifestyle brend Goop nego na glumačku karijeru, a u novije smo je vrijeme imali priliku gledati na velikom ekranu kao Pepper Pots u 'Marvelovom filmskom univerzumu' te na malom ekranu u Netflixovoj serijij 'The Politician'.