STVARI NISU TAKO JEDNOSTAVNE

Sve je isplanirano u tajnosti i bez dogovora s kraljicom Elizabetom: Princ Harry i Meghan nikoga nisu obavijestili o svom odlasku

09.01.2020 u 09:33

Bionic
Reading

Vojvode od Sussexa potpuno iznenada odlučili su odstupiti sa svojih kraljevskih dužnosti. Princ Harry ovime je raskinuo stoljetnu tradiciju, ali i šokirao svoju obitelj. A da je odluka donesena bez odobrenja kraljice Elizabete potvrđeno je u priopćenju iz Buckinghamske palače

Nekoliko sati nakon što su princ Harry i Meghan Markle na svom službenom Instagram profilu objavili šokantnu vijest da napuštaju Veliku Britaniju i odriču se svojih kraljevskih dužnosti, o ovoj se temi oglasila i Buckinghamska palača.

Za razliku od slavnih supružnika čije je objašnjenje odluke bilo vrlo opsežno, palača je suzdržano dala do znanja da je ovo nesvakidašnja situacija koja se ne može riješiti preko noći.

'Dogovori i rasprave oko ove teme s vojvodom i vojvotkinjom od Sussexa u ranoj su fazi. Razumijemo njihovu želju za drugačijim pristupom, ali to su vrlo kompleksna i komplicirana pitanja za čiju će realizaciju trebati vremena', stoji u službenom dopisu Buckinghamske palače.

Dobro upućeni tvrde da je izlazak u javnost s cijelom odlukom bila isključivo želja Meghan i Harryja koji su to učinili bez dogovora s ostatkom obitelji.

Podsjetimo, isti dan kada su objavili šokantnu odluku, vojvode od Sussexa posjetili su ured visokog povjerenstva Kanade u Londonu na čelu s Janice Charette, kako bi se zahvalili na gostoljubivosti i podršci koju su doživjeli tijekom nedavnog boravka u Kanadi.

  • +9
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / Mega Agency / Profimedia

'Članovi obitelji, ali i širi krug ljudi jako je razočaran ovim razvojem situacije. Meghan i Harry dobili su vjenčanje kakvo su željeli, poklonjena im je i kuća o kakvoj su sanjali, imali su na raspolaganju sav novac i odlazili su na turneje koje su sami birali. Čitavo su vrijeme imali potporu obitelji. Nikome nije jasno što još žele i što im nedostaje', govori jedan od upućenih za britanski Daily Mail dok drugi dodaje da je ovo jako nepravedno prema kraljici Elizabeti.

'Ovo je jako neodgovorno te krajnje nepravedno prema kraljici. Ona zaista ne zaslužuje da se netko ovako odnosi prema njoj. Cijela obitelj razumije da Harry i Meghan žele raditi nešto drugačije i pokazali su želju da im pomognu u ostvarenju toga', reakcija je jednog od bližih izvora kraljevstvu.

Isti izvori britanskim medijima otkrivaju da je par samostalno i u tajnosti donio odluku o napuštanju kraljevstva tijekom svog boravka u Kanadi. Podsjetimo vojvode su protekle blagdane proveli u Kanadi sa sinčićem Archiejem.

Šokantan je i način na koji su to predstavili javnosti, a sve je kako ponavljaju izvori, napravljeno planski bez konzultacija s kraljevskim uredom za komunikacije i odnose s javnošću. Odluka je iznenadila i vojvode od Cambridgea, kao i princa Charlesa koji su je doznali putem online kanala i televizijskih udarnih vijesti.

  • +4
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Joe Giddens / PA Images / Profimedia