čeka pravi trenutak

Suri Cruise puni 18 godina i mnogi strahuju: Hoće li je Tom Cruise namamiti u Scijentološku crkvu?

13.04.2024 u 18:46

Bionic
Reading

Suri Cruise uskoro puni 18 godina, a ovaj rođendan za nju je vrlo značajan. Mnogi nagađaju kako ni ulazak u punoljetnost mogao označiti prekretnicu u odnosu s njezinim otuđenim ocem Tomom Cruiseom koji bi je mogao pokušati namamiti da se pridruži Scijentološkoj crkvi od koje je njezina majka Katie Holmes pobjegla

Suri Cruise nekoć je bila najpoznatija beba u Americi. Dolazak kćeri Toma Cruisea i Katie Holmes na svijet 18. travnja 2006. izazvao je globalnu pomamu, baš svi su htjeli po prvi put vidjeti najpoznatiju bebu A-liste. No, za to je valjalo pričekati pet mjeseci. Naime, Suri je tada debitirala na naslovnici Vanity Faira, umotana u naručje brižnih roditelja, a sjajne fotografijama snimila je celebrity fotografkinja Annie Leibovitz.

Suri sada navršava 18. rođendan i suočava se s ne baš lakim izborom: hoće li se vratiti na staru razinu slave koju je imala kao mala djevojčica - kada su postojali blogovi posvećeni njezinim modnim kombinacijama - ili pak zadržati pažljivo čuvan život daleko od očiju javnosti koji je njezina mama Katie Holmes izgradila za nju otkako je je podnijela zahtjev za razvodom braka od Toma Cruisea.

Tamnokosa tinejdžerica odrasla je na Manhattanu uglavnom zaštićena od svjetla reflektora zahvaljujući njezinoj brižnoj i zaštitnički nastrojenoj majci, 45-godišnjoj Suri Cruise koja ju je držala daleko od Scijentološke crkve njezin 60-godišnjeg oca, Toma Cruisea.

Kao što je Page Six otkrio prošle godine, Suri se otuđila od svog slavnog oca i te otac i kćer nisu u kontaktu. Izvor je za Page Six otkrio i kako Cruise, zvijezda filma 'Nemoguća misija', nije vidio Suri od 2012. 'Katie je čuvala Suri i ona je predana mama', rekao je izvor.

Katie Holmes i Suri Cruise Izvor: Profimedia / Autor: Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Ona je djevojka koja je vrlo privatna. Nije živjela život koji je otvoren za javnost. Sama Katie Holmes je za časopis Glamour 2023. rekla da voli štititi Suri od očiju javnosti' jer je sama u bila tako vidljiva i izložena u mladosti'.

'Jako sam zahvalan što sam roditelj, što sam njen roditelj. Ona je nevjerojatna osoba. Ona je moje srce,' odala je Katie. No, biti jedina kći zaštitnički nastrojene samohrane maje je, naravno, sušta suprotnost onome kako je Surin život počeo.

'Cijeli život oduvijek sam želio biti otac', rekao je Tom Cruise za Vanity Fair 2006. godine. 'Uvijek sam si govorio da će se moja djeca moći osloniti na mene i da ću uvijek biti tu za njih i voljeti ih – da svojoj djeci nikada neću dati obećanje koje neću moći održati. Nisam jedan od onih koji vjeruju da možete razmaziti dijete s previše ljubavi. Djetetu nikada ne možete pružiti previše ljubavi. Jednostavno nema načina,' govorio je Cruise 2006.

Tada je već imao dvoje posvojene djece, Bellu, koja sada ima 31, i Connora, koji ima 29, iz braka s Nicole Kidman, a nakon Surinog debija u Vanity Fairu rado je paradirao s djevojčicom pred paparazzima.

Ali kada je Suri bilo samo 6 godina, Katie Holmes je podnijela zahtjev za razvodom nakon šest godina braka i to uz pomoć svog oca, Martina Holmesa, vrsnog odvjetnika, i uz pomoć tajnog plana koji je uključivao korištenje jednokratnih mobilnih telefona.

Cruisea je zahtjev za razvodom potpuno iznenadio dok je bio na snimanju filma 'Oblivion' na Islandu u lipnju 2012. godine. On i Suri posljednji su put viđeni zajedno u Disney Worldu u ljeto 2012. godine.

  • +3
Katie Holmes Izvor: Profimedia / Autor: BEAUTIFULSIGNATUREIG / MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

U studenom 2013., tijekom davanja iskaza u sudskoj bici teškoj 50 milijuna dolara protiv dva tabloidna časopisa, zvijezda 'Top Guna' priznala je da je Katie podnijela zahtjev za razvodom kako bi zaštitila Suri od scijentologije, otkrili su sudski dokumenti.

Unatoč tome što Cruise i Suri nisu u kontaktu, prema njihovom sporazumu o razvodu, Cruise, koji ima bogatstvo procijenjeno na 600 milijuna dolara, pristao je plaćati Holmes 400.000 dolara godišnje dok Suri ne navrši 18 godina, kao i sve buduće troškove - medicinske, zubarske, osiguranje, obrazovanje, koledž i druge izvanškolske troškove.

SMIJEH JE LIJEK

Ni uporni paparazzi nisu pokvarili dobro raspoloženje Katie Holmes i Suri Cruise

Pogledaj galeriju

Scientologija je u središtu pitanja o Surinoj budućnosti. Vjeruje se da je Katie Holmes, koja se proslavila TV hitom 'Dawson's Creek', potpisala više dokumenata o neotkrivanju podataka koji je sprečavaju da ikada progovori o svom braku s Cruiseom - i o svom boravku u scijentologiji. Ali kada Suri navrši 18 godina, država NY proglasit će je punoljetnom, a to je trenutak kada se pojedinac zakonski smatra odraslom osobom. To bi Suri omogućilo da govori o svom ocu, njegovim uvjerenjima i njihovom razdoru.

Tony Ortega, koji je desetljećima detaljno pokrivao scijentologiju, rekao je za Page Six: 'Suri je bila premlada da potpiše bilo kakav ugovor, ali sada će moći slobodno govorit ako to želi i bit će jako zanimljivo ako će imati što za reći.'

'Dio razloga zašto je Katie otišla kada je Suri imala 6 godina je to što je Katie vidjela da se Isabella i Connor pridružuju scijentologiji, rekao je Ortega. Cruise je najpoznatiji sljedbenik scijentologije i smatra se jednom od njezinih najmoćnijih figura, vjerojatno odmah iza njenog vođe Davida Miscavigea.

Ta je moć navela Ortegu i bivše scijentologe da se zapitaju što su Miscavige i drugi vodeći scijentolozi možda poduzeli protiv Holmes i njezine kćeri. Redovni članovi koji odustanu proglašavaju se 'supresivnim osobama (SP)p, a onima koji ostanu u scijentologiji nalaže se da ih potpuno izbace iz svog života.

'Ne znamo sa sigurnošću je li Katie ikada proglašena SP-om', rekao je Ortega. 'Ako ste redoviti član crkve, moglo bi vam se narediti da se odvojite od svoje žene i kćeri, ali budući da je Tom slavna osoba, mora ignorirati sve te stvari. Prosječni član u ovom slučaju bio bi izbačen, ali David Miscavige to ne može učiniti s Tomom,' dodaje.

DESTINACIJA NEPOZNATA

Kamo je krenula? Suri Cruise po ulicama New Yorka vukla kofer

Pogledaj galeriju

I Mike Rinder i Jeff Augustine, dva bivša scijentologa visokog profila, složili su se s ovom tvrdnjom.

Inače, Augustine je oženjen za Karen de la Carriere, koja je bila jedna od najviše pozicioniranih crkvenih vođa sve dok nije otišla iz crkve 2010. i izjavila za Page Six: 'Situacija sa Suri je veća priča o scijentologiji i načinu što čine ljudima koji im nisu više korisni te kako ima ne osobno prijete. Kao da prestaju postojati, a upravo se to dogodilo Suri.'

Još u kolovozu 2020. Leah Remini - jedna od najpoznatijih slavnih osoba koja je otišla iz crkve i progovorila protiv scijentologije - rekla nam je da vjeruje da Cruise, koji sada uglavnom živi u Ujedinjenom Kraljevstvu, čeka da Suri odraste kako bi je mogao indoktrinirati u scijentologiju.

Remini, koja je prisustvovala Cruiseovom i Kateinom talijanskom vjenčanju u studenom 2006. u dvorcu Odescalchi iz 15. stoljeća, rekla je: 'Sigurna sam da je njegov glavni plan pričekati da Suri odraste kako bi je namamio u scijentologiju i što dalje od njezine majke.'

Još kao dijete Suri je zahvaljujući svojim roditeljima ušla u svijet showbusinessa dok je pohađala svoju ekskluzivnu dnevnu školu na Manhattanu, pjevajući 'Blue Moon' u odjavnoj špici Kateinog filma 'Alone Together' iz 2022. godine.

'Uvijek želim najvišu razinu talenta', rekla je Katie i dodala: 'Pa sam je pitala. Ona je vrlo, vrlo talentirana. Rekla je da će to učiniti i snimila je, a ja sam je pustila da radi svoje.'

Suri je pjevala i u filmu 'Rare Objects', koji je Katie također režirala. Katie će se ove godine vratiti na Broadway u oživljavanju kazališne drame Thorntona Wildera 'Our Town'.

Nakon razvoda nije se ponovno udala, ali je imala šestogodišnju romansu s glumcem Jamiejem Foxxom koju je držala ispod radara sve do njihovog predika u kolovozu 2019., a zatim je imala kratku vezu s Emiliom Vitolom Jr. u 2021. godini

Katie pazi da ne govori previše o svojoj kćeri, koja se sada priprema za koledž, a jednom prilikom je rekla: 'Izrasla je u vrlo snažnu osobu - uvijek je imala jaku osobnost.'

A Katie se sada sprema da njena kći napusti gnijezdo. 'Želite da ostanu s vama zauvijek, ali oni su nevjerojatna bića i morate učiniti sve što možete da im date ono što im je potrebno – a onda će otići', rekla je za Town & Country 2017. 'I to će za mene biti jako, jako tužno.'

Što se tiče budućnosti, bivši glasnogovornik scijentologije Mike Rinder, koji nije vidio svoje dvoje najstarije djece otkako je napustio organizaciju, rekao je za Page Six: 'Suri nije pripadnica scijentologije i nikada neće biti...ona zaslužuje ljubav i suosjećanje.'