ISKRENA ISPOVIJEST

Supruga Novaka Đokovića: 'Trudim se biti svoja, nekad zbog toga trpim kritike zašto se nisam našminkala ili zašto nisam uvijek u štiklama'

12.02.2020 u 15:20

Bionic
Reading

Jelena Đoković progovorila o problemima s kojima se susreće kao javna osoba i supruga poznatog tenisača i otkrila na koji način prati teniske mečeve svog supruga kada nije na tribinama

'Kad si mlad, sviđaju ti se svjetla reflektora i pozornost jer ti iskustvo u početku ne daje naslutiti da to može donijeti i neke poteškoće. Gledamo u javne osobe i mislimo da je ta vrsta publiciteta u redu. Ali, kako vrijeme prolazi, nedostaje vam čak i anonimnost, nedostaje vam privatnost da možete bilo kad, u bilo kojem izdanju, raditi ono što vas je volja. Trudim se oduprijeti svim tim zadanim formama, biti svoja, i da Novak bude svoj. Nekad zbog toga trpim kritike zašto se nisam našminkala ili zašto nisam uvijek u štiklama, ali sam odlučila da, između onog kako ja sebe vidim i volim i kako to javnost očekuje, biram ne razočarati ono što jesam', rekla je Jelena za Vesti online.

Među ostalim se pohvalila kako je s Fondacijom 'Novak Đoković' do sada otvorila 44. vrtića te da su da zajedničkim snagama izgradili cijelo dječje kraljevstvo snova i ljubavi pomažući tisućama mališana i njihovim obiteljima.

Uspješno usklađuje ulogu uspješne poslovne žene i posvećene majke, supruge.

'Zašto jedna uloga mora isključivati drugu? Smatram da su obje uloge veoma važne u ženinom životu. Obitelji ću uvijek biti posvećena do posljednjeg atoma energije, ali imam i veoma jasnu listu prioriteta kad je riječ o poslovnim obvezama. I Novakova i moja majka su radile i brinule o obitelji pa vjerujem da takav uzor trebaju imati i naša djeca. Samo radom možemo doći do svojih ciljeva', ističe Jelena.

View this post on Instagram

❤️👋 from Sanremo festival 🥰😍

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

Na pitanje kako joj polazi za rukom da bude pošteđena određenih naslova u medijima, poručila je:

'Vrijeme u kojem živimo, s razvojem tehnologija i društvenih mreža, pridonijelo je da je život javnih osoba dostupan u svakom trenutku. Svjesna sam da kao supruga popularnog sportaša mogu biti zanimljiva žutom tisku pa se iz tog razloga trudim ne davati mnogo povoda za naslove'.

Ne voli komentirati Novakove ishode turnira.

'Bila sam dijete kada sam se bavila tenisom. Voljela sam sport, ali mi je škola nekako uvijek bila prioritet. Na vrijeme sam shvatila da ne bih bila u stanju ostvariti neke zapažene uspjehe u tenisu i više sam se posvetila učenju i knjizi. Vjerujem da nisam dovoljno relevantna da komentiram Novakove mečeve na bilo koji način. Naravno da razgovaramo o svemu, pa i o tom dijelu njegovog života. Kad me pita za mišljenje, rado mu kažem što mislim, ali on je taj koji zajedno sa svojim timom donosi odluke koje se tiču terena. Ja sam više okrenuta odgoju naše djece, aktivnostima Fondacije, brojnim projektima koji prate Novak brend. Nas dvoje smo našli naš recept za sreću, napravili smo dobar balans, lijepo smo se rasporedili i organizirali, što nije nimalo lako imajući u vidu intenzitet njegovih obaveza', ističe.

Ispričala je Jelena je li teže biti na tribinama ili gledati suprugove mečeve od kuće.

'Mnogo mi je ljepše kad sam kod kuće i kad gledam mečeve, jer sam tu sa Stefanom i Tarom, i onda svi zajedno navijamo na svoj način, možemo se opustiti, vikati, pjevati, smijati se', otkriva.