zlatni dečko hrvatskog nogometa

Superjunak Joško Gvardiol je prolaskom u osminu finala SP-a djedu čestitao rođendan, a roditeljima godišnjicu braka

02.12.2022 u 10:49

Bionic
Reading

Mlada snaga, branič Vatrenih oduševio je svojom igrom u utakmici s Belgijom. Za njega je ta utakmica imala još jedno posebno značenje jer su njegovi najmiliji slavili rođendan i godišnjicu braka

Skromni dečko sa zagrebačkih Srednjaka koji se svima u sjećanje urezao kad se nakon prvijenca za seniorsku momčad Dinama tramvajem odvezao kući Joško Gvardiol postao je 'nacionalni heroj'. Poznate su mnoge stvari o njemu od toga da se kao klinac divio Lionelu Messiju, da je jedno vrijeme uz nogomet trenirao i košarku, da ima sestre Lorenu i Franku te nosi titulu najpoželjnijeg neženje među nogometašima (nedavno je u HRT-ovoj emisiji 'Knjaz kod Vatrenih' otkrio da nije u vezi, ali i da ga privlače starije žene).

Poznato je i da Joško vuče dalmatinske korijene. Točnije, njegov otac Tihomir je rođen i odrastao u Novigradu, mjestu tridesetak kilometara od Zadra. Mladi nogometaš svakog ljeta i više puta tijekom godine, pronalazi vrijeme za posjet baki Milki i djedu Zvonku, koji žive u Novigradu.

  • +10
Joško Gvardiol Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Kako je za Zadarski list otkrila nogometaševa baka Milka, Joškov djed slavio je jučer 82. rođendan, a roditelji našeg nogometaša 27. godišnjicu braka, tako im je veliki uspjeh naše momčadi s Belgijom svima bio najljepši dar za velike obljetnice (majci Sanji je nakon utakmice prvoj potrčao u zagrljaj). Unuk ih, kazala je baka, nikad ne zaboravlja, redovito se čuju, a i vide. O Jošku su pričali i tamošnji susjedi koji ga se sjećaju još kao dječačića koji je trčkarao po mjestu te navode kako je uvijek bio 'otvoren i spreman razgovarati'.