pozitivan je po drugi put

Strah za kraljičino zdravlje: Kraljica Elizabeta pod nadzorom je liječnika nakon što je bila u bliskom kontaktu s princom Charlesom

10.02.2022 u 20:18

Bionic
Reading

Britanska kraljica Elizabeta trenutno je pod pomnim nadzorom liječnika, nakon što je njezin sin, princ Charles, u četvrtak ujutro bio pozitivan na COVID-19

Izvor blizak britanskoj kraljevskoj obitelji potvrdio je da su 95-godišnja kraljica Elizabeta i njezin sin, 73-godišnji princ Charles nedavno bili u bliskom kontaktu, netom prije nego li je princ Charles bio pozitivana na testu na koronavirus. Kraljica, srećom, za sada ne pokazuje nikakve simptome, a izvor navodi kako će se situacija i dalje pomno pratiti, no u javnost neće biti objavljivani redovita izvješća o kraljičinom zdravlju.

Charles se posljednji put sastao s majkom prije dva dana. Nasljednik britanske krune utorak je bio u dvorcu Windsor, gdje kraljica trenutno živi, kako bi uručio počasti. Princ Charles sada je u izolaciji, nakon što je po drugi put bio pozitivan na koronavirus. Naime, prvi put je bio pozitivan na koronavirus na samom početku pandemije, u ožujku 2020. godine.

  • +6
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Joe Giddens / AFP / Profimedia

Britanski dvor o pozitivnom testu kraljevskog nasljednika objavio je u četvrtak ujutro. 'Jutros je princ od Walesa bio pozitivan na COVID-19 i sada je u samoizolaciji. Vrlo je razočaran što neće biti u mogućnosti prisustvovati današnjim događajima u Winchesteru i nastojat će svoj posjet premjestiti na što skoriji drugi datum,' bilo je navedeno u priopćenju.

U veljači 2021. princ Charles i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, primili su prve doze cjepiva protiv COVID-19. U prosincu je Charles potvrdio da su oboje primili booster doze. Buckinghamska palača potvrdila je u siječnju 2021. da je kraljica primila svoju prvu dozu cjepiva. Tada su rekli da neće davati nikakve dodatne izjave vezane uz drugu dozu cjepiva. Međutim, prema izvješćima, kraljica je prošle godine primila drugu dozu cjepiva i potpuno je cijepljena.

U srijedu navečer, Charles i Camilla u su London su prisustvovali prijemu u čast British Asian Trusta u Britanskom muzeju. Camilla je u četvrtak ujutro izašla kako bi službeno otvorila javnu kuhinju u Londonu. Vijest o pozitivno testu princa Charlesa i pomnom nadzoru liječnika nad kraljicom stigla je netom nakon kraljičine objave da je njezina iskrena želja da njezina snaha, 74-godišnja Camilla bude poznata kao kao kraljica supruga kada njezin sin jednoga dana preuzme prijestolje.