KADA POSTANE KRALJ

Princ Charles seli u Buckinghamsku palaču, a evo gdje će živjeti princ William i Kate Middleton s djecom

08.02.2022 u 15:21

Bionic
Reading

U trenutku kada postane kralj, i na tronu naslijedi svoju majku, kraljicu Elizabetu II, doći će do promjena u mjestima stanovanja novog vladara, ali i njegovih nasljednika

Kada se napokon ostvari ono što cijelog života željno iščekuje i postane britanski kralj, princ Charles sa svojom će suprugom Camillom preseliti u Buckinghamsku palaču, a po svemu sudeći, njegov sin i nasljednik, princ William, sa Kate Middleton i djecom novi bi život trebao započeti u dvorcu Windsor.

Posljednjih godina postojala su razna nagađanja da bi službena kraljevska rezidencija u Londonu trebala postati 'radno središte' za monarhiju u kojoj neće živjeti članovi kraljevske obitelji, već će biti otvorena za javnost, kao atrakcija za posjetitelje.

No, čini se da od toga neće biti ništa, a Daily Mail doznaje kako princ od Walesa smatra Buckinghamsku palaču simbolom monarhije u glavnom gradu, zbog čega 'mora biti njegov dom'.

  • +6
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Joe Giddens / AFP / Profimedia

Buckinghamska palača jedna je od najpoznatijih građevina na svijetu, koju je kraljica Viktorija 1837. prvi puta koristila kao službenu londonsku rezidenciju za britanske monarhe. Palača sa 775 soba trenutno se još obnavlja, a što će porezne obveznike u konačnici koštati nevjerojatnih 369 milijuna funti, budući da električni kablovi, vodovod i grijanje nisu obnovljeni od 50-ih godina prošlog stoljeća. Uz to gotovo svaka soba treba kompletnu obnovu kako bi se spriječila dugotrajna oštećenja zgrade i njezinog sadržaja.

  • +6
Kraljica Elizabeta II, princ William Izvor: Profimedia / Autor: Glyn Kirk - WPA Pool / MirrorPix / Profimedia

Svi članovi kraljevske obitelji, uključujući i kraljicu, zbog toga su iselili iz Buckinghamske palače, koja bi trebala biti obnovljena 2027. godine.

Charles i Camilla trenutno žive u Clarence Houseu, bivšoj londonskoj rezidenciji kraljice majke, a tamo su, u počecima svoga braka, živjeli i kraljica i princ Philip.