U SAMOIZOLACIJI JE

Britanski princ Charles ponovno pozitivan na covid-19

10.02.2022 u 15:54

Bionic
Reading

Britanski prestolonasljednik princ Charles pozitivan je na covid-19, što je drugi put da se zarazio, objavio je u četvrtak njegov ured

Charles je trebao nazočiti događaju u jugozapadnom engleskom gradu Winchesteru kojim se obilježava 70. godina stupanja na tron njegove majke kraljice Elizabete II. i 'duboko je razočaran' što je spriječen zbog bolesti, objavio je njegov ured Clarence House.

'Jutros je na testiranju princ od Walesa bio pozitivan na covid-19 i sada je u izolaciji', stoji u izjavi na Twitteru.

Zasad nema komentara o njegovu stanju niti je objavljena informacija kada se zadnji put susreo s 95-godišnjom kraljicom. Charlesova supruga Camilla nastavlja obavljati svoje dužnosti u Londonu u četvrtak i negativna je na testu. U srijedu je princ bio na prijemu gdje je razgovarao i s britanskim ministrom financija Rishijem Sunakom te ministricom unutarnjih poslova Priti Patel.

Sunakov glasnogovornik rekao je da je ministar negativan u četvrtak. Charles je rekao u prosincu da su i on i supruga primili treću dozu. Princ Charles je bio pozitivan na virus u ožujku 2020. i tada je rekao da je imao 'sreću' jer su mu simptomi bili blagi.

  • +11
Princeza Diana i princ Charles Izvor: Profimedia / Autor: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia