TVRDE KRALJEVSKI STRUČNJACI

Stoji čvrsto na zemlji: Kate Middleton postaje 'dragulj u kruni monarhije', a postigla je ono što princeza Diana nikad nije

31.05.2021 u 12:58

Bionic
Reading

Više je stručnjaka za britanske kraljevske prilike u posljednje vrijeme uočilo kako se Kate Middleton ubrzano pokazuje kao dragulj u kruni monarhije. Camilla Tominey kaže kako je vojvotkinja od Cambridgea (39) na putu da postane najveća vrijednost kraljevske obitelji, dok kraljevski biograf Christopher Wilson primjećuje kako je njezin brak s princom Williamom čvrst jer je uspjela ostati čvrsto na zemlji i ne pokušava zasjeniti svoga supruga

Christopher Wilson kaže kako kraljevski život u njoj nije stvorio strahopoštovanje, što je vidljivo iz načina na koji je na sprovodu vojvode od Edinburgha prišla princu Harryju i djelovala kao mirotvorka između njega i njegovog starijeg brata.

'To što je Kate uspjela postići, a mislim da je to bolje nego što je učinila princeza Diana, kombinira čarobnjaštvo uz zadržavanje osjećaja za obično', rekao je Wilson za časopis Stella.

'Diana je sišla s liste zvijezda i nestala u stratosferi. Kate, porijeklom iz odlučne obitelji iz srednje klase, ostala je nogama čvrsto na zemlji i pomogla Williamu da i on ostane na zemlji, zbog čega je njihov brak tako čvrst', dodaje Wilson i naglašava kako između njih dvoje nema ljubavne ljubomore, za razliku od njegovog oca i pokojne princeze od Walesa, te da nema od govora o tome da će jedno pokušati zasjeniti drugo.

Odluka Kate da razgovara s Harryjem i potakne pomirenje njega i princa Williama, kaže Wilson, spretan je potez i po njegovom mišljenju potpuno spontan.

'Nisam to doživio kao insceniranu stvar. Mislim da je bilo potpuno spontano i pametno natjerati dva brata da međusobno razgovaraju. Bio je to spretan potez koji pokazuje da vojvotkinja nije preneražena svime što se događa', kaže Wilson.

Katie Nicholl, koja je o vojvodama od Cambridgea napisala knjigu 'The Making of a Royal Romance', tvrdi da je Kate posljednjih mjeseci čvrsta stijena princu Williamu, koji je suočen sa serijom šokantnih optužbi princa Harryja i Meghan Markle protiv kraljevske obitelji.

  • +11
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Opisujući Kate kao 'snažan potporni stup', Katie kaže kako vojvotkinja sad preuzima ulogu vodiča i mentora od supruga Williama, koji je to bio njoj dok je prolazila kroz teške trenutke.

Pozivajući se na vovjotkinjin govor iz studenog prošle godine, koji je otkrio ključne zaključke izvještaja Kraljevskee zaklade o djetinjstvu, Katie je rekla da je to pokazalo vjeru koju u nju imaju i njezin suprug i institucija.

Kraljevska stručnjakinja Camilla Tominey kaže kako uloga Kate, kao supruge i majke budućih kraljeva, nikad nije bila presudnija.

'Njezino vješto rješavanje kriza u kraljevskoj obitelji posljednjih mjeseci sugerira da se ubrzano pojavljuje kao dragulj u kruni monarhije', napisala je Tominey.