POVRATAK U STUDENTSKE DANE

Slučajno ili namjerno: Princ William i Kate Middleton svojom novom objavom bacili godišnjicu braka Harryja i Meghan u drugi plan

20.05.2021 u 10:43

Bionic
Reading

Obezvrjeđivanju treće godišnjice braka Meghan Markle i princa Harryja, nakon sestrične princeze Beatrice koja je otkrila da očekuje svoje prvo dijete, priključio se i brat princ William, koji je sa suprugom Kate Middleton najavio turneju po Škotskoj

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea sljedećeg će tjedna obilaziti Škotsku, a u sklopu turneje posjetit će i Sveučilište St. Andrews na kojem su se upoznali i zaljubili.

Bilo je to prije 20 godina dok su oboje studirali povijest umjetnosti, prije nego što se William prebacio na geografiju.

Princ William i Kate Middleton će razgovarati sa studentima iz St. Andrewsa o njihovom snalaženju tijekom pandemije, navodi u priopćenju Kensingtonska palača.

William svoj sedmodnevni posjet započinje veću petak, a u Škotsku putuje u ulozi visokog povjerenika Generalne skupštine Škotske crkve.

Kate će mu se na putovanju pridružiti u ponedjeljak i ostati s njim do kraja turneje.

  • +4
Kate Middleton, princ William Izvor: Profimedia / Autor: Owen Humphreys/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

U sjeni kraljevskih najava prinove i škotske turneje, princ Harry i Meghan Markle treću godišnjicu braka proslavili su otkrivanjem planova za izgradnju centra za pomoć u katastrofama u Indiji, koji će pomoći u borbi protiv covida i 'izlječenju' virusom opustošene nacije.

Zgrada u Mumbaiju temeljit će se na nacrtima već postojeće zgrade koju je njihova zaklada Archwell već izgradila na karipskom otoku Dominika, u kojoj mještani mogu dobiti besplatnu hranu i medicinsku pomoć, uključujući i cjepivo protiv koronavirusa.