'Irish Wish'

Što stoji iza romantične komedije s Lindsay Lohan u glavnoj ulozi?

22.03.2024 u 14:38

Bionic
Reading

Rijetki su oni koji svoje slobodno vrijeme ne vole provoditi uz romantične komedije, no u nedostatku novih često posežemo za onima iz devedesetih kada smo uživali uz Meg Ryan i Renée Zellweger. Dolaskom novih romansa na male ekrane i oživljavanju pomalo i zaboravljenog žanra raduju se mnogi, no povratak ljubavi nije se dogodio slučajno

37-godišnja glumica Lindsay Lohan najpoznatija je po svojim ulogama u filmovima 'Zamka za roditelje' i 'Mean Girls', a nakon nekoliko godina pauze i odmaka od Hollywooda vratila se s božićnom romantičnom komedijom 2022. godine. Nakon što je komedija iz 2022. osvojila ljubitelje 'lakih filmova', Lohan je i ove godine objavila film 'Irish Wish' koji je već danima među najgledanijima na Netflixu.

Film govori o Lohan koja je ostavljena pred oltarom, no slomljeno srce ubrzo joj zaliječi zgodni zavodnik. Radnja je smještena u sunčanu Irsku, a osim romantične radnje gledatelji mogu uživati i u snimakama turističkih atrakcija poput visokih litica Mohera.

Nakon što je era romantičnih komedija s kraja devedesetih i početka 2000-ih završila, nastupilo je razdoblje u kojem romantične komedije nisu bile popularne jer su bile podcjenjivane. U posljednje vrijeme ipak svjedočimo porastu broja romantičnih filmova, većinom u produkciji Netflixa, a ljubavna tematika ponovno se vratila na male ekrane.

'Generaciji Z trebaju poticaji pozitivnosti. Potrebno je nešto da se pobijedi turobno raspoloženje', tvrdi jedan psiholog za strane medije.

Istraživanja u Americi pokazuju kako mladi danas sve više odgađaju brakove, a pada čak i tržišna vrijednost Bumblea i Tindera, najpoznatijih aplikacija za spojeve. Novi podaci pokazuju da se stope sklopljenih brakova približavaju povijesnim razinama iz 2020. ili polovice 1980-ih.

'Amerikanci generacije Z razlikuju se od prethodnih generacija po svom pesimizmu i nižim očekivanjima za svoje živote', zaključuje Jean Twenge, profesorica psihologije na Državnom sveučilištu San Diego.

Upravo romantične komedije svojim lakim pristupom i vječno sretnim završetkom mladima pokazuju da ljubav uvijek pronađe način, čak i kad to ne očekujemo. Oživljavanjem ovog podcijenjenog žanra želi se vratiti generaciji Z vjera u ljubav, a najveći comeback očekujemo od kraljice romantičnih komedija - Meg Ryan - koja se vraća novom ljubavnom pričom zbog koje ćemo ponovno zavoljeti ljubav.

MA TKO BI im DAO TE GODINE

Ove divne plus age dame osvajaju ljepotom, ali i stilom

Pogledaj galeriju