BAJKA SE URUŠAVA

Što se događa s Todorićevim nasljednicima: Od života na visokoj nozi do vijesti o razvodu

18.10.2017 u 10:36

Bionic
Reading

Glavna tema svih medija ovih je dana obitelj Todorić. No nije samo u prvom planu Ivica Todorić, već i njegova djeca, koja su također bila na visokim pozicijama u koncernu. Nekad najutjecajnija obitelj u Hrvatskoj proživljava teške trenutke, a sve donedavno nisu razmišljali o takvim stvarima

Luksuzna vjenčanja, ljetovanje na jahti i privatnom otoku, skupa putovanja po svijetu, odjeća s potpisom najpoznatijih svjetskih dizajnera i druženja s poznatim osobama bili su dio njihove svakodnevice, a svoju su obitelj oduvijek držali podalje od medija.

Jedina kći okružila se poznatim prijateljicama

Ipak, sve se promijenilo, a njihovi su životi više no ikada pod povećalom javnosti. Najstarije dijete Ivice Todorića i jedina kći Iva Balent, nakon što je diplomirala ekonomiju, u Agrokoru je radila kao direktorica marketinga. U braku je 16 godina s Hrvojem Balentom i ima troje djece, s kojima je živjela u Kulmerovim dvorima. Iva je ujedno jedina od Todorićeve djece, barem donedavno, koja je jesen dočekala u Zagrebu. Snimljena je ispred Kulmerovih dvora kada su novinari HRT-a došli snimati, no u kući nije bila kada je priveden njezin suprug Hrvoje Balent.

  • +23
Iva Balent Izvor: Promo fotografije / Autor: City Centeru one West

Kao djevojčica radila je kod djeda i bake u obiteljskom stakleniku u Kloštar Ivaniću, u kojem je sortirala i pakirala cvijeće, a tijekom srednje škole radila je na Agrokorovom štandu na Zagrebačkom velesajmu. Sve većim poslovnim obvezama i angažmanima s godinama je dospjela do pozicije direktorice marketinga, a svojedobno se našalila kako joj je posao 'da troši novac i u tome u potpunosti uživa'.

'Tko radi u Agrokoru, radi 24 sata na dan. Danas su takva vremena da kad imate Blackberry, više nemate slobodnog vremena jer on 'bipka' i u 11 sati navečer i u nedjelju popodne. Kao majka, slobodno vrijeme nastojim iskoristiti sa svoje troje djece, koji su već dovoljno veliki da mi i sami kažu da im falim. Vikendom im se sasvim posvetim, premda i dalje odgovaram na pozive i e-mailove', izjavila je svojedobno u intervjuu za Večernji list Iva Balent.

Ona sama u javnosti je bila najpoznatija kao ljubiteljica dizajnerske odjeće, osobito skupocjenih torbica. Kako prema sebi i svojoj obitelji, Iva je bila darežljiva prema svojim poznatim prijateljicama. Još uvijek se priča o tome kako je Severini za jedan rođendan darovala skupocjene Balenciagine čizme.

Prijateljstvo sa Severinom, ali i drugim poznatim Hrvaticama, bilo je izrazito jako, pa je tako kada je krenula afera Agrokor, upravo splitska pjevačica putem svog Instagrama pozvala sve da i dalje kupuju u Konzumu, dajući tako izravnu podršku svojoj prijateljici, a pridružile su joj se i neke druge poznate dame.

Bliska je prijateljica i sa suprugom srpskog pjevača Željka Joksimovića, Jovanom, te je bila među uzvanicima na njihovom vjenčanju, a sam pjevač bio je čest gost na mnogim događanjima koja su organizirali Todorići, ali i na privatnim zabavama.

  • +12
Martina i Ante Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Brak s misicom završio razvodom

Najstariji Todorićev sin, Ante Todorić, također je diplomirao ekonomiju, a nakon pozicije člana uprave za maloprodaju, početkom 2016. godine postao je dopredsjednik koncerna. Baš poput svoje starije sestre, i on voli luksuz, no za razliku od Ive, u javnosti se rjeđe pojavljivao kada je riječ o društvenim događanjima.

Još u srednjoj školi upoznao je godinu dana mlađu Martinu Novosel, koja je 1997. okrunjena titulom Miss Hrvatske, no manekenstvom se više nije bavila. Privatni život bio joj je važniji, a 2002. godine par se i vjenčao. Tijekom gotovo petnaestogodišnjeg braka dobili su troje djece - dvije kćeri i sina - koju su cijelo vrijeme držali podalje od medija.

Na svojoj supruzi nikada nije štedio, pa ju je tako i za njezin 30. rođendan odlučio iznenaditi rođendanskom proslavom u povijesnoj jezgri Dubrovnika - u restoranu Gil's. Slavlju je nazočilo pedesetak uzvanika, za koje su bile i rezervirane sobe u hotelu Excelsior, a tada, prije sedam godina, govorilo se kako su se ukupni troškovi proslave popeli do pola milijuna kuna.

Ipak, njihovoj je bajci došao kraj, a jučer se svim medijima proširila vijest kako je Martina Todorić podnijela papire za razvod. Ante Todorić trenutačno je u Londonu, u kojem ima prijavljeno prebivalište.

  • +27
Ivan Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Najmlađi sin čeka dijete sa srpskom manekenkom

Najmlađi od troje djece je Ivan Todorić. Javnosti je postao najpoznatiji prije nekoliko godina, kada je bio u vezi s pjevačicom Lanom Jurčević. Iako su svoju vezu pokušavali sakriti od javnosti, o njoj se ipak doznalo. Ipak, nakon sedam godina 2007. krenuli su svatko svojim putem.

I on je, baš poput starijeg brata i sestre, diplomirao ekonomiju, a u tvrtki je imao poziciju predsjednika Nadzornog odbora. Ipak, u mlađim danima bio je poznatiji po tulumarenjima s pripadnicima tzv. zagrebačke zlatne mladeži, no onda se ipak smirio.

Poslovni put 2009. godine u New York bio je sudbonosan za njegov ljubavni život jer je upoznao srpsku manekenku Milicu Mihajlović, koja je ondje nosila revije. Njihova je veza od samih početaka bila burna, a navodno su često prekidali i mirili se. Na vjenčanju Ivana Valentića, na kojem je Ivan Todorić bio vjenčani kum, svoju je djevojku upoznao s roditeljima, a Milicu se često može vidjeti u društvu njegove sestre Ive Balent.

Ivan Todorić uskoro će postati otac. Njegova djevojka Milica u visokom je stupnju trudnoće, a zaokupljenost bebom zasigurno će im, barem malo, maknuti misli od svega što se događa oko njihove obitelji. Za najmlađeg Todorića govori se kako se s Milicom nalazi u Beogradu.