stiže u petak

Što očekivati od filma o Taylor Swift, najvećoj pop zvijezdi današnjice?

12.10.2023 u 16:07

Bionic
Reading

U petak 13. listopada izlazi film o koncertnoj turneji kojom je Taylor Swift premašila sva očekivanja. Na njezine koncerte doputovali su obožavatelji iz raznih dijelova svijeta, a pitanje je koliki će uspjeh postići film

33-godišnja Taylor Swift s vremenom je od glazbenice postala i prava poduzetnica. Njezini koncerti oduševili su njezine obožavatelje, a sada u vlastitom aranžmanu koncerte pretvara u film koji će ovog petka stići u kina. Ljudi koji nikad ne bi izdvojili stotine dolara da vide njezin nastup na stadionu, možda bi mogli izdvojiti za ulaznice, a postavlja se pitanje jesu li obožavatelji već zasićeni ili žele vidjeti još?

Analitičari blagajni nisu baš sigurni što mogu očekivati ​​od 'The Eras Tour' djelomično zato što dolazi samo devet tjedana nakon što je glazbenica završila šestomjesečni prvi dio svoje rasprodane sjevernoameričke turneje od 53 koncerta, što bi moglo značiti da je žeđ obožavatelja možda na neko vrijeme utažena.

Budući da je sama producirala i financirala film 'The Eras Tour', gospođa Swift je izbacila studio i sklopila ugovor o distribuciji izravno s AMC Entertainmentom, najvećim svjetskim kino operaterom. Uz to, s 369 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, jedva da je trebala potrošiti nešto za reklamiranje filma pa se predviđa da bi i ovaj film Swift mogao donijeti veliku zaradu.

Tako će Swift zadržati oko 57 posto prihoda od ulaznica, dok će lanci kina prisvajati ostatak, prenosi The New York Times.

U početku se očekivalo da će skoro trosatni film prodati oko 75 milijuna dolara u ulaznicama ovog vikenda u Sjedinjenim Državama i Kanadi, a analitičari su došli do te procjene proučavajući pretprodaju i ankete gledatelja kina. Međutim, ovog utorka iznos su povećali na nevjerojatnih 125 milijuna dolara.

Domaći rekord na kino blagajnama za koncertni filmski debi drži 'Justin Bieber: Never Say Never' koji je prikupio je 41 milijun dolara u prva tri dana u sjevernoameričkim kinima te na kraju 101 milijun dolara u Sjedinjenim Državama i Kanadi i 138 milijuna dolara diljem svijeta.

Taylor Swift Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia