'THE BENCH'

Što je to još Meghan Markle otkrila u svom prvom intervjuu nakon eksplozivnog gostovanja kod Oprah

21.06.2021 u 20:01

Bionic
Reading

Meghan Markle, supruga princa Harryja, čiji je intervju kod Oprah Winfrey odjeknuo poput bombe te dodatno zategnuo odnose s ostatkom kraljevske obitelji, gostovala je na NPR-u

To je bilo prvo gostovanje bivše zvijezde serije 'Suits' nakon intervjua koji su ona i njezin suprug dali intervju Oprah Winfrey koji je izazvao neviđeno zanimanje medija i javnosti obzirom da su iznijeli niz optužbi na račun kraljevske obitelji između ostalog i za rasizam.

Meghan je na poznatom američkom radiju NPR (National Public Radio) povodom Dana očeva koji se obilježavao ovoga vikenda, pričala o svojoj dječjoj knjizi 'The Bench' ('Klupa') o kojoj su mišljenja vrlo podijeljena - no usprkos svemu se odlično prodaje.

Poduzetna Amerikanka tom je prigodom otkrila još neke zanimljive detalje o svojoj knjizi.

  • +25
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Knjiga 'The Bench' ('Klupa') nadahnuta je njezinom pjesmom koju je napisala suprugu, princu Harryju za Dan očeva 2019., samo nekoliko tjedana nakon što je u njihovu obitelj stigao maleni Archie.

Tijekom intervjua, Meghan je ispričala da je pjesma bila samo dio poklona za taj dan. Meghan (39) je ispričala u tom intervjuu, snimljenom malo prije nego što je 4. lipnja rodila kćer Lilibet Dianu, kako je željela da njihova mala obitelj ima nešto poput sigurnog kutka u domu pa je te godine nabavila klupu.

Knjigu 'The Bench' je opisala kao posvetu ljubavi.

'Često razmišljam, a pogotovo u posljednjih godinu dana, kako su mnogi od nas shvatili koliko se toga zapravo događa u tišini. To su bili zbilja posebni trenuci dok sam ih gledala s prozora... To su ta proživljena iskustva koja sam unijela u ovu knjigu. Zapravo se radi samo o tome da rasteš s nekim i da imaš tu duboku povezanost te povjerenje da i u dobrim ili lošim trenucima znaš da imaš tu osobu uz sebe', dodala je kako je razmišljala i o inkluzivnosti.

Prisjetila se i svog odrastanja te je objasnila da je bila tužna kad nije mogla sebe prepoznati u nekim pričama, jer je djevojčica odrasla u obitelji roditelja različite boje kože.

'Nadam se da svako dijete ili bilo koja obitelj može otvoriti ovu knjigu i naći se u njoj, bez obzira npr. imate li pjegice, nosite naočale, kako izgledate, koje ste nacije, rase ili vjere', poručila je.

'Na mnogo načina, težnja za suosjećajnijim i pravednijim svijetom započinje i s tim temeljnim vrijednostima', poručila je Meghan.

Prošloga tjedna knjiga 'The Bench' stigla je na prvo mjesto top ljestvice najprodavanijih knjiga New York Timesa.

Inače, ovo nije prvi književni projekt u koji je Meghan uključena da je postala bestseler. 'Knjiga 'Zajedno: Naša zajednička kuharica', za koju je Meghan napisala predgovor 2018. godine, također je dospjela na vrh ljestvice 'nonfiction' na Amazonu i The Bookselleru.