loše imitacije

Što je pošlo po zlu? Skulpture zvijezda kojima se ruga cijeli svijet

31.03.2017 u 14:47

Bionic
Reading

Svojim izuzetnim postignućima u raznim strukama izazivaju oduševljenje cijelog svijeta. Zato su odlučili podići im spomenike, i to u doslovnom smislu te riječi. Nedavno je proslavljeni nogometaš dobio bistu sa svojim likom, ali izvedba nije bila najuspješnija, pa se naveliko zbijaju šale na Ronaldov račun. No to nije bio jedini slučaj da skulpture slavnih izgledaju potpuno drugačije od osobe koje predstavljaju

1. Cristiano Ronaldo

Slavni nogometaš prije nekoliko dana otvorio je zračnu luku u Madeiri, svom rodnom otoku, koja nosi njegovo ime, a tu je čast dobio nakon što je prošle godine kao kapetan odveo reprezentaciju do naslova europskog prvaka. No ono što je cijeli svijet toga dana primijetio i što je postalo viralni hit njegova je skulptura koja izgleda, malo je reći, zastrašujuće, naime nimalo ne sliči na slavnog nogometaša. 

CDLM jajajaja 🤣😂🤣😂 #bienbueno #memeo #cristianoronaldo

A post shared by BienBueno (@bien_bueno) on

2. Kate Moss

Umjetnik Marc Quinn prije devet godina u Londonu predstavio je svoju skulpturu britanske manekenke Kate Moss, koju on vidi kao 'modernu Afroditu'. Izrađena je u potpunosti od zlata, no nažalost nimalo ne sliči na slavnu manekenku.

A post shared by Kate Moss (@__katemoss) on

3. Cristiano Ronaldo 

Koliko ga njegov narod obožava, to ne krije. Osim što se pojavljuje u gotovo svakoj reklamnoj kampanji, Cristianu Ronaldu Portugalci podižu i spomenike, a njegova bista na aerodromu na rodnom otoku Madeiri nije jedina. Kapetan portugalske reprezentacije prije nekoliko godina dobio je i ogroman kip na otoku, no ni njegova izrada nije prošla baš najslavnije, pa osim tadašnje frizure nema neke velike veze s Ronaldom.

4. Colin Firth

Britanski je glumac dobio svoju skulpturu na najčudnijem mjestu koje možete zamisliti. Osim što skulptura ne izgleda baš onako kako u stvarnosti izgleda glumac, ogromna je i mora se priznati da izgleda prilično zastrašujuće. Firthov dvojnik nekoliko dana tijekom 2013. izranjao je usred jezera u londonskom Hyde parku, a razlog je bio obilježavanje velike BBC-jeve adaptacije poznatog romana Jane Austin 'Ponos i predrasude', u kojoj je naočitog Mr. Darcyja glumio upravo Firth.

5. Andy Murray

Najbolji svjetski tenisač na predstavljanju svoje skulpture u Šangaju tijekom Rolex Masters turnira nije baš bio oduševljen. Kinezi su slavnog Škota prikazali kao ratnika koji u jednoj ruci umjesto mača drži reket...

If you think Ronaldo's statue is bad. Check out Andy Murrays....... #ronaldo #andymurray #statue

A post shared by petesnodden (@petesnodden) on