tužne vijesti

Stižu poruke podrške; oglasio se i kralj: 'Ponosan sam na Catherine i njezinu hrabrost'

22.03.2024 u 20:36

Bionic
Reading

Britansku i svjetsku javnost danas je potresla vijest o dijagnozi raka Kate Middleton te su brojni svjetski dužnosnici oglasili s dirljivim porukama podrške

Iako je javnost s velikim nestrpljenjem čekala prvo obraćanje Kate Middleton, kojim bi se napokon doznala istina o njenom stvarnom stanju, princeza od Walesa sve je šokirala priznanjem da joj je dijagnosticiran rak.

U emotivnom videu Kate Middleton potvrdila je da je bila podvrgnuta operaciji abdomena te da joj uistinu prvotno nije dijagnosticiran rak, ali kasnije pretrage potvrdile su postojanje kancerogenih stanica.

Gdje je Kate Middleton? Izvor: Profimedia / Autor: STEPHEN LOCK/I-IMAGES/EYEVINE/AA/ABACA/ABACA PRESS/BACKGRID/BACKGRID USA/JONATHAN BUCKMASTER/MIRRORPIX/DOUG PETERS/PA IMAGES/RUPERT HARTLEY/GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Vijest da buduća kraljica boluje od raka te da je već podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji potresla je britansku i svjetsku javnost te nije trebalo dugo čekati na brojne poruke podrške svjetskih dužnosnika.

  • +4
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

Naravno, među prvima koji su izrazili suosjećanje s njenim teškim stanje bio je kralj Charles, koji bolje od svih zna kroz što njegova snaha prolazi s obzirom na to da mu je i samom u istoj londonskoj klinici, također prilikom operacije, dijagnosticirano postojanje raka. On je istaknuo kako je 'ponosan na Catherine i njezinu hrabrost da o svemu javno progovori'.

'Kralj Charles ponosan je na Catherine zbog hrabrosti koju je pokazala ovim istupom. Otkako su proveli vrijeme u bolnici u oporavku nakon operacije, kralj je s voljenom snahom ostao u bliskom kontaktu te će, zajedno s kraljicom, nastaviti pružati ljubav i podršku cijeloj obitelji u ovim teškim trenucima', pisalo je u priopćenju iz Buckinghamske palače.

Kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan Brady / Avalon / Profimedia

Oglasio se i britanski premijer Rishi Sunak, koji je princezi od Walesa još jednom pružio podršku, nakon što je isto učinio prije dva dana kada je u službenom priopćenju zamolio javnost razumijevanjem teške situacije u kojoj se Kate Middleton trenutno nalazi.

'Princeza od Walesa ima ljubav i podršku cijele zemlje dok nastavlja svoj oporavak', priopćio je Sunak i dodao:

'Pokazala je iznimnu hrabrost svojim današnjim istupom. Proteklih tjedana bila je izložena intenzivnim propitkivanjima i neki su mediji iz svijeta prema njoj bili nepravedni. Kad se radi o zdravlju, poput svakog drugog, mora joj biti dopuštena privatnost da se usredotoči na svoje liječenje i da bude sa svojom voljenom obitelji.'

  • +8
Kate Middleton i princ Wiliam Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre osvrnula se na vijesti o bolesti princeze Kate tijekom brifinga za medije u petak.

'Svi smo čuli užasne vijesti. Naše misli su s vojvotkinjom od Cambridgea i članovima njezine obitelji i prijatelja tijekom u ovim teškim vremenima te joj svakako želimo brzo ozdravljenje. Sada je važno poštovati njenu privatnost.'