prerano preminula zvijezda

Stižu film i mračna biografija: George Michael je posljednje godine života proveo uživajući u drogama, junk foodu i muškim prostitutkama

12.06.2022 u 20:05

Bionic
Reading

Uskoro u kina diljem svijeta dolazi dugo najavljivani dugometražni dokumentarac 'George Michael Freedom Uncut'. Autorizirani biografski film kojeg je ispričao obožavani pjevač (koji je preminuo na Božić 2016. godine, u 53. godini života) obožavateljima obećava sate neviđenih kućnih snimaka i intervjua s prijateljima uključujući Eltona Johna, Rickyja Gervaisa i Kate Moss. Stiže i zanimljiva knjiga uglednog glazbenog novinara i pisca

Dovršetak projekta razvukao se više od pola desetljeća, jer je stavljen na čekanje nakon što je George Michael preminuo. Film je opisan kao njegov 'projekt snova' i 'potresna i dirljiva počast'.

Po traileru se daje zaključiti da taj film nudi jednostran pogled na pjevača koji je prodao 130 milijuna nosača zvuka, jer život mu je bio problematičan. Fokusira se na osamdesete i rane devedesete, kada je George Michael bio na vrhuncu. Osim filma, stiže i iscrpna biografija Jamesa Gavina; projicirat će sasvim drugačiju sliku britanskog super stara.

Izvor: Društvene mreže

Prema uglednom glazbenom novinaru i piscu, legendarni pjevač je bio 'izmučena duša' koja je desetljećima uranjala sve dublje u močvaru ovisnosti o drogama i raznih seksualnih aktivnosti zbog čega je bio suicidalan. I cijelo vrijeme pokušavao sakriti svoju seksualnost od vanjskog svijeta. Gavin je razgovarao s više od 200 prijatelja i poznanika za izdanje 'George Michael: Život'.

Gavin je, kako piše Daily Mail, portretirao Michaela kao emocionalno krhkog čovjeka, izmučenog nesigurnošću. Zajedljivo piše o Georgeovom ocu Jacku, tvrdom imigrantu ciparskih Grka u Britaniju, koji je još uvijek živ i koji, prema riječima prijatelja, nikada nije prihvatio homoseksualnost svog sina (majka je vjerojatno oduvijek sve znala i uvijek mu je bila velika podrška, u knjizi se saznaje da je ona imala brata koji je bio gay i počinio je samoubojstvo).

'Unutarnji sukob koji se neprekidno vodio u Georgeu, spoznaja da je gay ali o tome laže svima pa i vlastitom ocu, bio je korijen svega što će se kasnije događati', donosi Daily Mail riječi prijatelja iz knjige. Kao zaključak knjige navode da je Michael umro kao 'patetičan, usamljen, slomljen lik' koji se borio s nesigurnošću unatoč laskanju.

Jedan od najglamuroznijih muškaraca u glazbenom biznisu svoje je zadnje dane provodio kao samotnjak, pijući, hraneći se junk-foodom i u društvu muških prostitutki u svojoj vili u sjevernom Londonu. Beskonačno je gledao epizode svoje omiljene sapunice 'Coronation Street' i trpao u sebe sladoled Haagen-Dazs. Kreativnost je nestala, glas mu je bio uništen drogom i cigaretama.

U knjizi se tvrdi da Michael možda nije umro 25. prosinca 2016. od zatajenja srca, kako se izvještavalo, nego si je oduzeo život dan ranije, na godišnjicu smrti voljene majke Lesley. Gavin u knjizi piše kako mnogi pjevačevi prijatelji vjeruju u priču o predoziranju, no njegova prerana smrt pripisana je nezdravom načinu života (toksikološki nalaz nikad nije dospio u javnost). Na obdukciji je utvrđeno da je umro od problema s jetrom i srcem.

  • +3
George Michael Izvor: Profimedia / Autor: Piero/Giacomino/Ropi / Zuma Press / Profimedia

Gavin navodi i kako je Georgeov golemi ego doveo do raspada Whama! i prekida prijateljstva s Andrewom Ridgeleyem koje je trajalo od njihove 12. godine. George Michael tada je ponovno pregovarao o tantijemama za njihov hit 'Careless Whisper' tražeći veći iznos za sebe. Pjesmu je on napisao kao 17-godišnjak, no potpisani su obojica da bi se navodno Andrewu dala svojevrsna financijska sigurnost. Nekadašnji menadžer Wham!-a Simon Napier-Bell u knjizi je otkrio da je George želio veći dio novca od pjesme.

Biografija se detaljno bavi pjevačevom homoseksualnošću koju je godinama skrivao, a da mu je PR tim (da bi zaštitili njegov imidž seks simbola) osiguravao dame poput glumice Brooke Shields i modela Kathy. No, u privatnosti, George se prepuštao rizičnim seksualnim susretima, a u svakom gradu u kojem bi se našao tražio bi partnere, najčešće plaćene. U knjizi se među ostalim otkrivaju i detalji da je glazbenik bio toliko paranoidan da je znao rezervirati cijeli restoran kako bi mogao sam u njemu večerati.