pitke pop pjesme

Stiglo je 'Preslagivanje': Novi autorski album Jurice Popovića

20.06.2023 u 13:13

Bionic
Reading

Legendarni glazbenik objavio je novi autorski album. Kazao je kako je došlo vrijeme kada se život počeo sam od sebe preslagivati, potaknut nasljeđem proteklih godina, koje opet donose i nova razmišljanja

Preslagivanje se pretočilo i na novi uradak 'Preslagivanje', koji je tek početak jednog niza od nekoliko albuma, najavljuje Jurica Popović. Na albumu, uz Jadranku Krištof i Dragana Brnasa, prateće vokale otpjevala je i Matija Vuica, Juričina dugogodišnja životna partnerica i čuvena modna dizajnerica.

'Nemojte se odmah prepasti, neće ništa biti naglo i na silu. Vrag odnio i prišu!', poručio je glazbenik. Osvrt o njegovom albumu dao je Boro Kokan, glazbeni kritičar emeritus gdje među ostalim stoji:

'Sam i postojan, nikad u jatu, zavučen iznad Neretve a ispod Predolca, tamo negdje oko Svetog Ivana, Jure Popović bori se s demonima ljubavi i strasti, mačuje se s osjećajima tuge i radosti, veze niti ponosa i sjete i donosi pjesme koje se dotiču svih nas. Samo treba znati slušati. I na novom albumu 'Preslagivanje 'ostao je vjeran svojem umjetničkom habitusu u kojem vješto donosi kratke crtice iz života, svog i našeg. Jedan apsolutni hit ('Ljubav je skupa roba'), nekoliko evergrina u najboljoj maniri starogradske šansone ('Harmonija', 'Pjesmo ljubavi moja', 'Zagrli me, poljubi me', 'Kuća je na prodaju') i još rukohvat osebujnih melankoličnih i pitkih pop pjesama ('Skalini života', 'Nedjeljom ujutro'...) koje ću rado slušati bilo u automobilu, u radnoj sobi, u kuhinji ili na slušalicama dok bezuspješno pokušavam vratiti djelić nekadašnje trkačke forme, garant je da se baterija u kreativnom akumulatoru mog Popa ni blizu nije počela primicati crvenom. I zato mi je drago što smo se upoznali'.

Link za video spotove putem Jurica Popović YouTube Channel: https://youtu.be/WYCccxlzRO0