u Tvornici kulture

Stefanovski dan prije zagrebačkog koncerta: 'Jedva čekamo da krenemo svirati

16.05.2023 u 13:00

Bionic
Reading

Još je jedan dan ostao do koncerta Vlatka Stefanovskog i njegovog V3 trija u zagrebačkoj Tvornici kulture, prvog koncerta njihove proljetne turneje koja se nastavalja u Rijeci 19. svibnja, u Ljubljani 20 svibnja i Osijeku 21. svibnja

'Jedva čekamo da krenemo svirati i da se zabavimo s našom publikom i našim fanovima! Bit će ludo', rekao je Vlatko Stefanovski. 'Naša set lista je prilično velika, ako uzmemo u obzir sve albume koje sam u životu snimio. Podsjetit ćemo se nekih starih stvari, svirat ćemo obrade folkolornih tema, voklane numere iz raznih perioda mog rada… Bit će raznovrsno i zabavno… to je bend koji svira i rock ’n’ roll i fusion i etno, tako da će biti za svakoga ponešto', rekao je Stefanovski.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe koji je poznat diljem svijeta po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitari i suradnji s vrhunskim, svjetski poznatim glazbenicima kao što su: Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Miroslav Tadić, Jan Akkerman i drugi. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi jedinstvene fuzije etna, jazza, bluesa i rock glazbe.  

S novom, najmlađom sekcijom svog V3 tria, kojeg uz njega čine Ivan Kukić na basu i Jan Stefanovski na bubnjevima, kreće na proljetnu turneju u sklopu koje će posjetiti nekoliko hrvatskih gradova. Obožavatelji će ovom prilikom moći uživati u probranoj selekciji V3 trio i Leb i Sol repertoara te jedinstvenoj gitarskoj tehnici koja uvijek ostavlja bez daha! Svirati s mladim dečkima mu je, kako kaže, poseban gušt. 'Koncerti s mojim triom su za mene praznik. Ovo je već treća i najmlađa ritam sekcija od osnivanja benda, ali iako su mladi oni su kompetentni i zreli muzičari. Odsvirali smo već 90 koncerata, snimili album…' kaže Stefanovski te se prisjeća kako je došlo do spajanja s ovim mladim glazbenicima.

'Prepoznao sam njihove talente još dok su bili tinejdžeri. Bili su sa mnom u studiju prije negdje pet, šest godina obojica i malo smo jammali. Tada sam ostao poprilično impresioniran talentima koje posjeduju, no rekao sam ima da moraju još malo sačekati, da nije vrijeme. Čekao sam ih da sazriju i kao ljudi i kao muzičari. To se dogodilo pred mojim očima, na moje veliko zadovoljstvo.'