ODRADILA GOMILU ZADATAKA

Španjolska kraljica Letizia otkazala sve angažmane jer je pozitivna na koronavirus

07.07.2022 u 09:40

Bionic
Reading

Nakon što su dva unaprijed dogovorena pojavljivanja španjolske kraljice Letizije otkazana, potvrđeno je kako je 49-godišnjakinja pozitivna na koronavirus, kao i da ima blage simptome

Samo jedan dan prije negoli joj je potvrđen koronavirus, kraljica Letizia odradila je službeno pojavljivanje. Sa suprugom, kraljom Felipeom VI i kćerkama, princezom Leonor i infantom Sofijom, Letizia je stigla na dodjelu nagrada Princess of Girona Foundation Awards, gdje je oduševila svojim modnim odabirom i plavom Bourett haljinom s neobičnim detaljem od konopa na vratu.

A prije same dodjele, kraljevska je obitelj sudjelovala i na radionici s bivšim dobitnicima ove prestižne nagrade, stoga je mogućnost širenja zaraze još veća.

  • +2
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako pišu španjolski mediji, kraljica ima blage simptome, a svi njezini angažmani za sada su otkazani. Inače, kraljica Letizia nije prva članica španjolske kraljevske obitelji pozitivna na koronavirus. Pozitivni test još je u veljači ove godine imao njezin suprug, kralj Felipe VI, no tada nitko ni Letizia, a ni njihove kćeri nisu se zarazile.

Tri mjeseca kasnije, u svibnju ove godine, pozitivna na koronavirus bila je i Felipeova majka, kraljica Sofia.