kako je ovo moguće?

Šokantno priznanje Dakote Johnson koje će razljutiti mnoge umorne Hrvate

14.12.2023 u 14:45

Bionic
Reading

I dok Hrvati slove kao jedan od najumornijih naroda, Dakota Johnson sigurno bi bila šokirana činjenicom da prosječan Hrvat spava tek oko šest sati. Popularna glumica 'noću' spava čak 14 sati, a spavanje joj je na prvom mjestu u životu

Popularna glumica Dakota Johnson živi život kakav bi si poželjeli mnogi, bar što se spavanja tiče! U posljednjem intervjuu za Wall Street Journal glumica je otkrila svoje navike spavanja koje su nas natjerale da promislimo jesu li uopće zdrave i kako je takvo nešto moguće!

'Nemam redovno vrijeme za buđenje. Ovisi o tome što mi se događa u životu. Ako ne radim, ako imam slobodan dan u ponedjeljak, onda ću spavati što duže mogu. Spavanje mi je na prvom mjestu u životu', rekla je te dodala kako ponekad spava čak 14 sati!

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Uz tvrdnju da je nefunkcionalna ukoliko spava manje od 10 sati u danu, Dakota je daleko iznad prosjeka jer zaposlen čovjek obično spava između sedam i devet sati noću.

Također, neki ljudi koji prekomjerno spavaju mogu zapravo patiti od poremećaja spavanja kao što je hipersomija. Uz tolike sate sna, često se nećemo buditi odmorni već tromi.

Dakota Johnson Izvor: Profimedia / Autor: TatianaK / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Popularna glumica priznala je da se bori s depresijom, a odlučila je i da će o toj bolesti javno govoriti kako bi pomogla podići svijest o raznim oblicima depresije: 'Mislim da većinu vremena samozatajno govorim o depresiji ili anksioznosti. Možda mi je lakše suočiti se s time ako na sve gledam kroz humor. Ne mislim da je loša stvar to što sam naučila 'pokrivati' svoju bol ili anksioznost humorom. To mi ponekad pomaže jer ako se ne nasmijem, onda ću zaplakati. Najveća stvar koju sam naučila o depresiji je to što sam shvatila kako biti u redu s time, ali i da za nju nema trenutnog rješenja ni kraja', rekla je Johnson.