POKROVITELJSTVO JE NJEZINO

Službeno je: Kate Middleton postala prva članica kraljevske obitelji koja je preuzela neku od dužnosti princa Harryja

02.02.2022 u 14:21

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Cambridgea i službeno je preuzela pokroviteljstvo, koje je prije Megxita i odlaska u Los Angeles imao princ Harry. Kate Middleton proglašena je novom pokroviteljicom ragbijaške lige i Rugby Football Uniona, a tom prigodom pokazala se i vrlo spretnom u igranju ragbija

Zanimljivim videom, na kojem je radio velik broj ragbijaša, ali i Kate Middleton, najavljena je nova suradnja vojvotkinje od Cambridgea. 40-godišnja Kate Middleton danas je i službeno preuzela pokroviteljstvo nad ragbijaškom ligom te Rugby Football Union, kojeg je do nedavno imao njezin šogor, princ Harry.

Najavljujući svoje pokroviteljstvo, vojvotkinja nije mogla sakriti uzbuđenje što će od sada surađivati 'sa dvije fantastične organizacije.' A nakon što je snimila video, Kate je otišla i na Twickenham stadion kako bi se susrela i upoznala s engleskim igračima i trenerima. Nije odbila poziv da se pridruži njihovom treningu, te se pokazala odličnom i u ovom sportu.

Inače, ova objava dolazi tek nekoliko dana uoči početka turnira Six Nations, a zanimljivo je da njezin suprug, princ William, pokrovitelj velške inačice, Welsh Rugby Union, još od 2016. godine.

  • +7
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Jeremy Selwyn/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ Harry, inače veliki ljubitelj ragbija, te je patronaže naslijedio od svoje bake, kraljice Elizabete II, a silno je želio i nakon napuštanja da mu iste ostanu, no to nije bilo moguće.

Kate Middleton već se pokazala kao iznimno uspješna u gotovo svim sportovima, tenis je trenirala od rane dobi, a ragbi je pratila i prije udaje za princa Williama, sa svojom obitelji.