U ČAST KRALJICE

Daleko putovanje: Princ William i Kate Middleton planiraju turneju po Karibima

31.01.2022 u 19:01

Bionic
Reading

Princ William i Kate Middleton, kako spekuliraju britanski mediji, obići će Karibe u čast platinastog jubileja kraljice Elizabete II nakon što su predstavnici vojvoda od Cambridgea viđeni u Belizeu prošlog tjedna

Par bi trebao obilježiti kraljičinih 70 godina na prijestolju putovanjem koje bi imalo 'fokus na ekološkim pitanjima0', a među njihovim postajama na tom putovanju naći će se vjerojatno Belize.

Ova otočka država na obali Karipskog mora bila je britanska kolonija sve do 1981., a i danas je članica Commonwealtha.

Predstavnici princa Williama i njegove supruge Catherine prošli su tjedan viđeni na otoku Ambergris Caye u, kako je opisano, zabavi uoči službenog posjeta vojvode i vojvotkinje na proljeće, pišu britanski mediji.

  • +9
Princ William i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Jack Hill/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Predstavnici vojvoda bili vrlo tajnoviti i nastojali su ovaj posjet zadržati u tajnosti no to je na tako malom otoku nemoguće izvesti', rekao je jedan izvor za Mail on Sunday.

Kako je otkrio taj izvor, planira se četverodnevni posjet Belizeu u ožujku u sklopu dužeg putovanja u ovaj dio svijeta.

Inače, princ Harry bio je posljednji visokopozicionirani član kraljevske obitelji koji je posjetio Belize i to 2012. godine.

Britanski mediji predviđaju kako će to putovanje u Belize omiljenih članova kraljevske obitelji biti dio veće karipske turneje po drugim zemljama Commonwealtha kao što su Jamajka, Trinidad i Tobago, Sveta Lucija i St. Kitts i Nevis.

Ove godine obilježit će se jedna od najznačajnijih prekretnica u kraljevskoj povijesti. Naime, kraljica će 6. veljače obilježiti čak punih 70 godina na prijestolju, što 95-godišnju Elizabetu II čini prvim britanskim monarhom koji je ikada ostvario platinasti jubilej.

Središnje proslave, planirane za produženi vikend u lipnju, organizatori su najavili kao 'svečanost ponovnog otvaranja' za Ujedinjeno Kraljevstvo nakon COVID-a. Međutim, baš kao što nam pandemija donosi velike i česte obrate koji okupljanja velikih razmjera i ljudi čine neizvjesnima, tako se i monarhija suočava s izazovima kojih nije bilo na vidiku kada su se desetljeće ranije vijorile zastave povodom kraljičinog dijamantnog jubileja.