ŽENSKA PRIČA

Složili se tek u jednom: Poznati Hrvati otkrili na što 'padaju' muškarci, a na što žene

11.04.2024 u 12:07

Bionic
Reading

Voditeljica, komičarka i spisateljica, Marijana Perinić, sinoć je u četvrtoj ovogodišnjoj epizodi popularnog talk-showa Ženska priča, na temu 'Pamet u glavu', ugostila glumicu, scenaristicu i režiserku Lanu Barić, kvizašicu i lovkinju iz 'Potjere' Moranu Zibar, potom voditelja, urednika i producenta Joška Lokasa te Nikšu Sviličića, trostrukog doktora znanosti, pisca, režisera, glazbenika i nositelja neslužbene titule 'najobrazovanijeg Hrvata'

Kao i svaki mjesec, klub hrvatskih glazbenika Sax! bio je rasprodan, uz odličnu atmosferu i pregršt smijeha, za što su zaslužni gosti Marijane Perinić koji su, bez imalo zadrške, odgovarali na pitanja publike.

Gosti su se prvo okušali u mini kvizu, odgovarajući na pitanja koja su za njih pripremili poznati redatelj i scenarist Mario Kovač te voditelj i bloger Ribafish, da bi potom Nikša Sviličić Morani Zibar 'čitao misli', uz samo njemu poznate tehnike, za koje sam kaže da nisu nikakvi trikovi, što je publiku ostavilo bez riječi.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Na pitanje 'Padaju li muškarci na izgled, a žene na mozak?' muška strana je odgovorila kako će se zasigurno zagledati u lijepu ženu, ali će ipak kasnije pamet presuditi, dok je ženska strana složno odgovorila kako očekuje cijeli paket, i izgled i pamet, uz neizostavan smisao za humor. Da je mozak seksi, složili se svi četvero, uz bitnu napomenu kako se muškarci ipak ne boje pametnih žena, već to ženi može biti samo takav adut.

Svestranost, talentiranost, kreativnost i multitasking samo se neke od tema o kojima se sinoć strastveno pričalo, a gosti su se složili kako je zdrava znatiželja zajednički nazivnik koji objašnjava tu glad za istraživanjem, čitanjem i konstantnim ulaganjem u znanje.

  • +8
Poznati kod Marijane Perinić Izvor: Promo fotografije / Autor: Marina Ribar

Joško Lokas, poznati autor brojnih kvizaških emisija, otvorio je dušu pričajući o samim počecima profesionalnog puta kada je, prije čak 27 godina pokrenuo emisiju 'Upitnik', koji se emitirao svaki dan punih sedam godina, dok danas uživa u ulozi voditelja 'Potjere'.

Bilo je zanimljivo poslušati i drugu stranu kvizova, i to od same kvizašice i lovkinje Morane Zibar, koja je nasmijala publiku priznavši da glavni izvor informacija uglavnom pronalazi u dječjim enciklopedijama, prisjetivši se i djetinjstva kada je redovno čitala 'Politikin zabavnik'.

'Kvizaši nisu nikakvi superinteligentni ljudi, njih samo sve živo zanima', objasnila je Morana, te dodala kako se za kvizove posebno niti ne priprema jer cijeli život uvijek nešto čita i istražuje. Također je govorila i kako se javno osramotila nekoliko puta, primjerice kada je umjesto 'kit ubojica' odgovorila 'kit samoubojica' i kako svaki put prije potjere ima tremu. Također je naglasila kako za sebe i dalje misli da ima još puno toga za naučiti i da su i lovci ljudi od krvi i mesa, a ne superjunaci.

Nikša Sviličić rekao je da kada za sebe čuje kako je 'najobrazovanij Hrvat' momentalno dobije žute pjege po tijelu, priznavši da je na primjer apsolutni antitalent u popravku veš mašine, te da mu nikako ne ide sastavljanje puzzli. 

Lana Barić nasmijala je publiku ispričavši kako se najbolje odmara u svom domu na način da jednostavno gleda u rolete i da joj je ta 'rutina' super hrana za mozak. Priznala je kako joj je najizazovnije bilo naučiti tekst na novu predstavu 'Nebeski svod' čija će premijera biti uskoro u Hrvatskom narodnom kazalištu.