MLADi I USPJEŠNi GOSTi

Na Ženskoj priči: Dino Jelusić otkrio kako je dobio poziv za Doru, ali da to nije za njega

18.01.2024 u 12:50

Bionic
Reading

U novoj sezoni Ženske priče Marijana Perinić u SAX!-u je ugostila svoje prve ovogodišnje goste. Tema prve epizode u novoj godini bila je 'Na mladima svijet ostaje', a gostovali su Nika Turković, Dino Jelusić, Marko Braić i Marco Cuccurin

Svi gosti bili su sudionici određenog TV show-a i na taj način zaradili dodatnu eksponiranost u svijetu medija te su se složili kako je jako bitno na koji način će se iskoristiti ta eksponiranost za probiti se u današnjem svijetu, gdje sve ima mogućnost biti viđeno.

Kao aktualnu temu prokomentirali su i nadolazeću Doru te su svi potvrdili da će pratiti izbor, ali i da su već poslušali nekoliko pjesama. Dino Jelusić je prije nekoliko godina dobio poziv od HRT-a da sudjeluje na Dori, ali je to odbio. 'Kada je Maneskin pobijedio, ja sam dobio poziv da dođem sudjelovati na Dori. Prvo sam pomislio možda bi bilo dobro 'uvaliti' nešto teže, ali publika kojoj ja težim to ne bi oprostila. Moj otac mi je odmah rekao da Dora nije za mene.'

Na pitanje koliko je zapravo rada, a koliko talenta u njihovim karijerama, Marko Braić vrlo je jednostavno odgovorio kako je jedna stvar baviti se umjetnošću, a druga živjeti umjetnost. Nadodao je kako postoji jako puno kompromisa, ali da je želja najbitnija te da je on imao sreće biti okružen glumom od malih nogu, jer je upravo zbog toga dosta rano otkrio što želi raditi do kraja života.

Nika Turković i Dino Jelusić su svoje glazbene karijere započeli u slično vrijeme. Skupa su išli u osnovnu školu i oboje su sudjelovali na dječjem Eurosongu, ali Nika je nakon svog nastupa odlučila uzeti pauzu te se tek kasnije vratila glazbenoj karijeri. 'Sve je brzo krenulo. Nisam htjela to što je tada bilo. Tada sam bila jako mlada i svi su odlučivali za mene, a ja nisam znala što ja želim i nije mi se svidjelo' rekla je Nika te objasnila kako je iz tih razloga ipak odlučila uživati u srednjoj školi i faksu, a neko vrijeme živjela je u Londonu.

Dino Jelusić odrastao je u glazbenoj obitelji, od 2021. je dio svjetski popularnog  Whitesnake benda, a velika ljubav mu je Los Angeles gdje često odlazi. Ove godine nije otišao u LA već je član žirija u popularnom showu Voice. 'Voice mi je oduzeo dosta energije. Svaku izvedbu sam proživljavao skupa s kandidatima, sve me pogodilo. Nisam mislio da će biti tako teško', izjavio je Dino te nadodao kako je htio uzeti pauzu i odmoriti se nakon završetka showa, ali mu raspored to ne dopušta jer ima zakazan koncert i novi projekt u kojemu sinkronizira crtić. 'Ako želiš biti true artist nikada ne smiješ biti u comfort zoni, jer onda reproduciraš isto. Stalno trebaš tražiti nešto novo', poručio je Dino.

Marco Cuccurin na svom TikTok profilu ima više od 600 tisuća pratitelja, a najčešći sadržaj koji objavljuje povezan je s kuhanjem. 'Ono što malo ljudi zna je da sam završio školu za kuhara i radio u restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Sada sam kuhanje malo zapostavio pa trenutno kuham samo doma“ rekao je Marco te dodao kao uvijek stoji iza svog sadržaja na društvenim mrežama te da je on namijenjen svim generacijama. Marko Braić dodao je da ne bi bio na društvenim mrežama da nije u takvom poslu 'Kod glumaca je Instagram određeni portfolio, ali ljudima je i dalje šok kada vide nešto što nije u skladu s likom iz serije ili filma s kojim te povezuju.'

Kao zaključak, svi su se složili da mladi danas imaju puno veću mogućnost 'probiti se', samo trebaju pametno iskoristiti sve što im se nudi. 'Mladi danas imaju ogromne platforme na kojima sve može biti viđeno, kod nas je bila samo televizija. Ne moraš se uklopiti u neki žanr da bi počeo', zaključila je Nika.