'Fortress Made Of Ice'

Slow Motion Suicide spot za novi singl snimili u New Yorku

10.01.2018 u 11:32

Bionic
Reading

Zagrebački Slow Motion Suicide su uoči festivala Brijačnica, na kojem sviraju 20. siječnja ove godine u Boćarskom domu, objavili novi singl i spot 'Fortress Made Of Ice'. Singl autorski potpisuje pjevač benda Nikša Lovrinić, a spot Kevin Barber. Spot je snimam u New Yorku u Dumbo četvrti Brooklyna

Zašto baš u New Yorku, otkrio je sam pjevač: 'Snimanje se dogodilo spontano, bez previše razmišljanja i očekivanja, na godišnjem odmoru za vrijeme adventa u New Yorku. Šetajući po raznim četvrtima, šamaran jakom zimom i vjetrom, shvatio sam koliko je New York jednostavna, no ipak drugačija scenografija koju bi trebalo iskoristiti kad sam već ovdje. Fasciniran građevinama, a pogotovo mostovima, htio sam da snimimo nešto jednostavno i bez previše priče za pjesmu 'Fortress Made Of Ice'. Napisao sam želje i kratak info, poslao oglas na craigslistu i u roku od par sati dogovorio kavu i snimanje od nekoliko sati s momkom kojem se svidjela pjesma. Spot je snimljen u New Yorku u Dumbo četvrti Brooklyna jer ima najbolji pogled na oba mosta prema Manhattanu, a i sama četvrt još uvijek ima štih stare industrijske luke i radničke četvrti iako je danas daleko od toga', istaknuo je.

Bend koji je album prvijenac objavio krajem 2016. godine prošle godine je svirao na brojnim domaćim i regionalnim festivalima poput INmusica, Exit festivala, Demofesta i Toochepina. Dosad su s albuma objavili tri singla, 'Castaway', 'Revolution" te "Fool on the Inside'.

Slow Motion Suicide u Boćarskom domu 20. siječnja pozornicu dijeli s Vlatkom Stefanovskim, Kawasaki 3P-om, She Loves Pablo i Antenatom. Dan ranije na Brijačnici sviraju Partibrejkersi, M.O.R.T., Artan Lili, Rizol, Intergalactic Lovers i The Miceks.

Ulaznice za Brijačnicu su u prodaji, a u ponudi su festivalske i dnevne karte. Za dnevne će trebati izdvojiti 75 kn do samog dana festivala kada se dižu na 90 kn. Festivalske će do 19. siječnja koštati 120 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
  • www.entrio.hr