NE NASJEDAJTE

Slavni violončelist opet na udaru prevaranta: Lažni Hauser komunicira s obožavateljima pravog Hausera

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 14.11.2019 19:22
  • Objavljeno 14.11.2019 u 19:22
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Marušić/PIXSELL

Brojne planetarno slavne osobe našle su se na udaru prevaranata i upoznale se s čarima lažnog predstavljanja na društvenim mrežama. Naš proslavljeni violončelist Stjepan Hauser ovu je neugodnost doživio već drugi put u manje od tri mjeseca

Violončelist koji je svjetsku slavu stekao s Lukom Šulićem kao 2Cellos upozorio je u četvrtak putem društvenih medija pratitelje da ne nasjedaju na prijevare nekoga tko se lažno predstavlja njegovim imenom.

'Tužni smo kad čujemo da je Hauserovo ime ponovo upotrijebljeno radi prijevare i lažnog predstavljanja kako bi se ljudima izvukao novac. Svi koji postanu žrtva takve prijevare moraju se uvijek s pojedinostima slučaja obratiti lokalnoj instituciji nadležnoj za provođenje zakona', navodi se u službenoj objavi na Hauserovim stranicama društvenih medija i dodaje kako violončelist nikada svoje obožavatelje ne kontaktira izravno putem platformi društvenih medija ili izravnim porukama.

'Bilo kakvi zahtjevi za novcem ili slične šeme uvijek su lažni', napominje se na kraju službene objave koju je Hauser tek malo doradio, ubacujući riječ 'ponovno'.

Naime slavni violončelist, koji je vrlo aktivan na društvenim medijima, s ovakvom se vrstom prijevare već suočio ovoga ljeta pa je identično upozorenje službeno objavio na svome Facebook profilu.

Brojni obožavatelji tada su mu izrazili podršku, a nakon ponovljene objave javilo se dosta pratitelja koji su primili poruku lažnog Hausera i ne navodeći detalje sadržaja te poruke kažu da nisu nasjeli.

Ipak, jedan obožavatelja navodi kako prevarant nije htio novac, ili ga barem nije tražio, ali mu je otkrio kako je stvorio lažni račun samo kako bi mogao komunicirati s Hauserovim obožavateljima.

Veliki broj Hauserovih pratitelja na Instagramu zahvalilo mu se na objavi, a predloženo mu je da bez obzira na trenutno stanje s lažnim Hauserima ovo upozorenje periodički objavljuje na nekoliko sati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!