LIONEL RICHIE

Slavni glazbenik svojoj je djeci želio samo najbolje, no njegovi zarađeni milijuni nikome nisu donijeli sreću

28.01.2019 u 07:54

Bionic
Reading

Zahvaljujući svom zlatnom glasu i hitovima poput ‘All Night Long’, ‘Hello’ i ’Say You, Say Me’ danas je na pragu sedmog desetljeća s procijenjenim bogatstvom od 150 milijuna funti. U zasluženoj mirovini još ne uživa jer očito nema toga što bi ga moglo rastaviti od pozornice i milijuna obožavatelja diljem svijeta, no unatoč svemu, zbog svoje je djece proživljavao neke od najtežih trenutaka

Naravno, veliku ulogu u tome imaju i pozamašni honorari, poput onog koji dobiva kao sudac u reality showu 'American Idol', ali i stalni koncerti u Las Vegasu, zbog kojih nema potrebe usporiti ritam. No, s druge strane, 69-godišnji Lionel Richie privatno i nema pretjerano sređen život, a najviše muke zadavalo mu je njegovo troje djece koji su, očito zbog toga što im je sve bilo dano na zlatnom pladnju, otišli krivim putem.

  • +11
Lionel Richie s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

37-godišnju Nicole, 24-godišnjeg Milesa i 20-godišnju Sofiju dobro znaju vjerni pratitelji reality showova i društvenih mreža, posebice Instagrama, jer njihova razmaženost, problemi sa zakonima i odlasci na rehabilitacije zbog ovisnosti o narkoticima njihovom ocu nisu donijeli ništa osim živciranja. Kako je i sam rekao, opisujući svoju djecu: ‘Svim se silama trude ubiti me.’

Posljednji u nizu skandala dogodio se ovih dana, kada je jedini sin Lionela Richieja, 20-godišnji Miles, poznatiji kao Milo, uhićen na aerodromu nakon što je osiguranju rekao kako u ruksaku ima bombu koju će aktivirati u avionu.

Sve to odvilo se na britanskom aerodromu Heathrow, tijekom njegova povratka u Ameriku iz Pariza, u kojem je bio angažiran kao maneken na Tjednu mode. Policija je odmah reagirala i uhitila ga, a navodno je prije uhićenja udario jednog od članova osiguranja. Inače, Miles Richie nikada nije krio to da ima problema s bijesom i njegovom kontrolom.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Never posted this

Objavu dijeli Miles Richie (@milesrichie)

Uz sve to, navikao je na luksuzan život, što dok su mu roditelji bili zajedno, što nakon njihove rastave. Naime, Miles Richie Lionelov je sin iz drugog braka s Diane Alexander, s kojom je pjevač započeo aferu dok je još bio u braku s Brendom Richie. Svoju vezu ozakonili su nakon što se rastao, 1995. godine, a samo godinu kasnije rodio se Miles. U braku su izdržali do 2004. godine, a onda je Diane, tijekom brakorazvodne parnice, zahtijevala alimentaciju od nevjerojatnih 165 tisuća funti mjesečno. No to je bilo ništa prema njezinim prijašnjim troškovima koji su se navodno penjali i do 230 tisuća funti mjesečno.

Obitelj je tada živjela u kući sa 17 kupaonica, glazbenim studijem i sigurnosnom sobom, sve u vrijednosti od 31 milijun funti. Živjeti na visokoj nozi Miles je nastavio i godinama kasnije, hvaleći se na Instagramu luksuzom kojim je okružen. No novac mu nije donio sreću. Prošle godine u jednom je intervjuu izjavio: ‘Kao dijete bio sam izrazito bijesan. Zbog svega sam s devet godina poslan u internat u Coloradu i tamo samo proveo četiri godine. Naučili su me kako kontrolirati i upravljati svojim emocijama na pametnije načine. Ipak, još uvijek znam ‘zaglibiti’, no to je život’, izjavio je Miles i dodao:

Lionel Richie - Hello Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

‘Volio bih da me se ne gleda kao slavnu osobu, već kao modela ili glumca, nipošto kao sina ili brata te i te osobe… želim se ostvariti sam.’

Ipak, sve to je ništa naspram onog što je svojedobno Lionel Richie prošao s najstarijom kćerkom Nicole Richie, koju je posvojio sa svojom prvom suprugom Brendom. Naime, Nicole je dijete njegovih poznanika, perkucionista Petera Escoveda i njegove supruge koji su, kada je ona imala dvije godine, imali velikih problema u braku. Lionelu se djevojčica svidjela i predložio im je da se on i supruga brinu o njoj dok se oni ne dovedu u red.

Njihovo dovođenje u red na kraju se nije dogodilo, a Lionel i Brenda posvojili su Nicole kada je ona imala devet godina, odgajajući je cijelo vrijeme kao svoju biološku kćer. Ipak, čini se da je odrastanje u poznatoj obitelji učinilo svoje. Krsni kum bio joj je Michael Jackson, pa je svoje rođendane slavila na njegovu imanju Neverland, a prijateljice su joj bile Kim Kardashian i Paris Hilton.

Kako joj je sve bilo dostupno, to joj se na kraju obilo o glavu te je Nicole u jednom periodu svog života bila ovisnica o heroinu i kokainu, i to dok je još pohađala srednju školu, a bila je i uhićena zbog vožnje u suprotnom smjeru pod utjecajem tableta protiv bolova, Vicodina. Sve to događalo se u trenutku kada su Brenda i Lionel Richie prolazili kroz poprilično tešku brakorazvodnu parnicu.

Lionel Richie o djeci Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nakon toga završila je 2003. godine u privatnoj klinici za odvikavanje, a slomljeni otac čak se prijavio s njom kako bi joj bio potpora u svakom trenutku. Nakon što se izvukla iz pakla droge Nicole je nastavila izlaziti s Paris Hilton, s kojom je snimala i reality show The Simple Life, a onda se dogodila prijelomna 2005. godina, kada je ostala trudna s glazbenikom Joelom Maddenom. Tada je shvatila kako je vrijeme da se smiri jer je njezina kći Harlow treba.

Danas je glumica, modna dizajnerica, no prije svega majka, te je nakon kćerke rodila i sina Sparrowa, a Lionel Richie kaže kako ne može biti ponosniji na nju nego što jest.

Najmlađa kći Sofia Richie predstavlja se kao manekenka i ljubiteljica luksuza, no najpoznatija je po svojim ljubavnim vezama. Nakon one s Justinom Bieberom smirila se uz oca troje djece, 15 godina starijeg Scotta Disicka, bivšeg partnera najstarije od sestara Kardashian, Kourtney.

Šuška se da je ta veza toliko jaka da će je ove godine, na samo Valentinovo, Disick i zaprositi, ponajviše zbog toga što je njegova bivša punica Kris Jenner rekla kako bi taj njegov potez mogao podići televizijsku gledanost njihova reality showa.

TIJELO IZ SNOVA

Bivša djevojka Justina Biebera pokazala istesanu figuru u trendi bikiniju

Pogledaj galeriju

Lionel Richie navodno nije pretjerano oduševljen njezinim odabirom, no čini se baš i nema pravo glasa. Kako je i sam prije dvije godine rekao, njezini potezi gotovo su identični onima koje je godinama prije vukla Nicole i sve ga to dodatno izluđuje.