prvo sony, sad i netflix

Skandal na Oscarima skupo će ga stajati: Filmovi s Willom Smithom zaustavljaju se jedan za drugim

03.04.2022 u 13:39

Bionic
Reading

Incident koji se odigrao na nedavno održanim Oscarima Willa Smitha mogao bi skupo koštati. Naime, nakon što je na pozornici pred svima ošamario komičara Chrisa Rocka, glumcu projekte otkazuju i Netflix i Sony

Neki od nadolazećih projekata Willa Smitha pauzirani su nakon kontroverznog događaja koji se odigrao na dodjeli Oscara. Glumcu, koji je zapanjio svijet kada je udario komičara Chrisa Rocka nakon što se našalio na račun obrijane kose njegove supruge Jade Pinkett Smith, trenutno je odgođeno snimanje Netflixovog filma, kao i snimanje filma za Sony, donosi The Hollywood Reporter.

Netflix je bio u procesu pronalaženja novog redatelja za 'Fast and Loose', nakon što se David Leitch povukao iz projekta uoči dodjele Oscara, piše u izvješću. Smith je trebao glumiti šefa zločinačke bande koji se bori s problemom pamćenja.

Naime, tjedan dana prije dodjele Oscara, redatelj David Leitch povukao se s mjesta redatelja planiranog Netflixovog filma Fast and Loose, s Willom Smithom u glavnoj ulozi. Umjesto toga, prešao je na Fall Guy, s Ryanom Goslingom u glavnoj ulozi, za Universal, čija bi produkcija trebala početi u kolovozu.

Izvor kaže da se Netflix natjecao s Universalom da bude sljedeći Leitchev projekt za Leitcha, ali ga je Universal nadjačao. Prema izvorima, Netflix je hitno pozvao drugog redatelja da preuzme projekt u kojem se pojavljuje Will Smith. No ubrzo nakon Smithovog napada na Chrisa Rocka na pozornici Oscara, Netflix je tiho i bez pompe premjestio projekt u zadnji plan.

  • +7
Will Smith, Chris Rock Izvor: Profimedia / Autor: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia

Sony također zaustavlja film 'Bad Boys 4', koji se pripremao uoči dodjele nagrada. Drama 'Emancipation' koja obrađuje temu robovlasništva, napravljena za Apple+, bila je planirana biti puštena ove godine. Inače, Bad Boys 4 u Sonyju bio je u aktivnom razvoju - Smith je dobio 40 stranica scenarija prije dodjele Oscara - ali će sada to biti stavljeno na pauzu, rekao je izvor. Nekoliko drugih projekata u pretprodukciji vjerojatno će slijediti isti obrazac.