predstavljala je hrvatsku

Sjećate se Darie Kinzer? Nije se proslavila na Eurosongu, a i danas pjeva

03.08.2023 u 15:21

Bionic
Reading

Javnost je pjevačicu iz Beča njemačko-hrvatskih korijena upoznala 2011. godine kad se potpuno anonimna pojavila u netipičnom izdanju Dore te za dlaku pobijedila Jacquesa Houdeka. Nije imala iskusna za pozornicu Eurosonga pa je u polufinalu s pjesmom 'Lahor' završila na 15. mjestu

Svi više manje pamte izvođače koji su pobijedili na Dori za koje 'navijaju' za njih da uspiju na Euroviziji gdje predstavljaju našu zemlju. Nakon nastupa nekima to više nije bilo zanimljivo i potpuno su se povukli iz javnosti, a drugi su nastavili s glazbenom karijerom.

Daria Kinzer u Dusseldorfu 2011. godine se nije proslavila. Zamjerali su joj 'što ne zna dobro hrvatski jezik, što je imala zastarjelu koreografiju, 'mlako' scensko ponašanje i patetičan pokušaj s mađioničarom', no nije odustala od glazbe ni takve vrste natjecanja pa je samo dvije godine kasnije ponovno stala na pozornicu Eurosonga, ali ovaj put za Švicarsku.

  • +3
Daria Kinzer Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Koliko je poznato, nastupa u klubovima, pjevala je na kruzeru, a 2013. je osvojila nagra­du Večernjakova domovnica za najpopularniju glazbenicu u iseljeništvu.

Sudeći prema fotografijama na društvenim mrežama, često je na putovanjima, a ove godine je bila u Kölnu, posjetila je i najveći otok u Španjolskoj - Mallorcu, Italiju. Krajem srpnja bila je u Zadru kad je pozirala s mamom. Upravo njoij zahvaljuje 'na sluhu i ljubavi prema glazbi'.

Daria često objavljuje fotografije svojih prijatelja, obitelji i pjevanja. Inače je rođena u Aschaffenburgu u Njemačkoj, a u glazbenu školu sam krenula kao šestogodišnjakinja u Beču. Satove pjevanja je počela uzimati pet godina kasnije kod poznatih pjevača popa, jazza i mjuzikala. Osim glazbe, završila je i ekonomski fakultet.