NOVINARKA I UREDNICA

Sjećate li se Ružice Renić, nekadašnjeg zaštitnog lica 'Dnevnika'? Evo što danas radi

03.10.2018 u 06:50

Bionic
Reading

U moru popularnih voditeljskih lica koja su gledatelji rado pratili na malim ekranima bila je i Ružica Renić Andrijanić. Svojim ugodnim glasom i pojavnošću osvojila je publiku devedesetih godina, kad je stigla u Informativni program HTV-a. Danas je još uvijek na istoj televiziji, a izgledom se nije previše promijenila

Nakon toliko godina publika je nije zaboravila. Ružica Renić Andrijanić stigla je na HTV 1992. godine. U Informativnom programu Hrvatske televizije radila je kao novinarka, voditeljica i urednica brojnih emisija.

Gledatelji je pamte po vođenju 'Vijesti', podnevnog, središnjeg i večernjeg 'Dnevnika', 'Hrvatske danas' i 'Hrvatske uživo'.

Ružica je bila dio posebnih projekata praćenja predsjedničkih i parlamentarnih izbora. Bila je u timu za osmišljavanje projekata 'Radni ručak' i 'Studio 4', koje je uređivala i vodila. Uređivala je emisiju 'Otvoreno', a od ožujka do srpnja 2016. bila je vršiteljica dužnosti glavnog urednika programskog kanala HRT1. Danas je dio redakcije unutarnje politike i društva.

  • +2
Ružica Renić Andrijanić Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo HTV