Alo, alo

Sjećate li se Herr Flicka? Ovako izgleda 37 godina poslije

02.01.2020 u 12:09

Bionic
Reading

Legendarna britanska BBC-jeva humoristična serija u originalu se prikazivala od 1982. do 1992. tijekom devet sezona, a osvojila je i domaću publiku koja je pratila simpatične likove u francuskom gradiću kojeg su okupirali Nijemci tijekom Drugog svjetskog rata. Među njima je bio i Otto Flick poznat po specifičnom hodu i tome što je u svakoj rečenici koristio pridjev gestapovski

Ulogu Herr Flicka u seriji 'Alo, alo' dobio je nakon što ga je David Croft, koautor i producent serije na vjenčanju svoje kćeri čuo kako imitirajući njemački naglasak priča vic. No na kraju 8. sezone Richard Gibson odlazi, a na njegovo mjesto je stigao David Janson.

Ta se promjena dogodila zato što je Flick na početku 9. sezone imao plastičnu operaciju lica kako bi, kad saveznici dođu u Nouvion, mogao pobjeći u Argentinu. To mu na kraju nije uspjelo.

Nakon kultne serije s Kim Hartman, koja je u seriji kao Helga Geerhart zavodila Her Flicka, godinama je u kazalištima diljem Europe, Richard Gibson je izvodio skečeve u programu 'Flick & Helga fun club' te su na pozornicama pričali o svojim karijerama.

Na samu Novu godinu glumac je napunio 66 godina. Rođen je u Ugandi gdje je njegov otac radio kao državni službenik, a kao dječak je pjevao u crkvenom zboru u londonskoj katedrali. Karijeru započeo je 1970. u filmu 'The Go Between'. Najveću je slavu stekao u seriji 'Alo, Alo', a pojavio se u brojnim kazališnim i televizijskim ulogama.

Radio je i kao scenarist i spiker, a posljednjih 15 godina živi na relaciji Irska - Velika Britanija. U braku je s kolegicom Kate Gibson s kojom ima dva sina: 28-godišnjeg Billyja i 24-godišnjeg Patricka.