LEGENDARNA SERIJA

Sjećate se vrckave konobarice Mimi iz kultne serije 'Allo 'Allo? Danas ovako izgleda

05.06.2019 u 14:15

Bionic
Reading

Britansku glumicu Sue Hodge mnogi pamte po ulozi nestašne plavokose konobarice iz humoristične serije koju je domaća publika obožavala. Napisala je biografiju o tom svom kultnom liku za koju kaže da je to Mimina, a ne njezna biografija jer puno duguje toj ulozi

'Allo, 'allo!' je BBC-jeva humoristična serija, koja se u originalnu prikazivala od 1982. do 1992. tijekom 9 sezona. Serija nije ismijavala Drugi svjetski rat, nego karikirala ratne filmove i televizijske drame, naročito drame BBC-ja 'Tajna vojska', koja se bavila događajima i članovima Pokreta otpora u Bruxellesu.

Radnja serije odvija se tijekom Drugog svjetskog rata, a glavni lik je René François Artois (Gordon Kaye), vlasnik kafea u gradiću Nouvionu. René koji je bio u braku s Edith (Carmen Silvera) imao je afere s konobaricama Yvette (Vicki Michelle), Mariom (Francesca Gonshaw) te simpatičnom, vrckavom plavokosom Mimi Labonq (Sue Hodge).

Susan Jeanette Hodge rođena je u u engleskoj grofoviji Essex, a u Londonu je završila studij plesa i kazališne glume, a proslavila je 62. rođendan. Glumila je u mjuziklima, komedijama, a ples je voljela više od glume. Od njega je odustala kad je shvatila da neće narasti više od 1,49 m. Ulogu u seriji 'Allo, allo' dobila je kad ju je producent serije David Croft zamjetio u jednoj od predstava.

S Gordenom Kayeom, koji se proslavio ulogom Renea bila je bliska sve do njegove smrti. Upoznali su se na snimaju filma 'Brazil' 1985. godine. Lik konobarice Mimi ju je inspirirao da napiše knjigu 'Mimi's Memoirs', a napravila je i svoju predstavu 'Mimi and Me'. Teško je podnijela prestanak snimanja serije, a od glumaca iz 'Allo, allo' danas se najviše druži s Vicki Michelle koja je u seriji glumila zavodljivu konobaricu Yvette.

I dalje se bavi glumom, a od 2002. je u braku s glazbenikom Keithom 'Paddingtonom' Richardsom s kojim živi u engleskom gradu Lincolnu.

Izvor: Društvene mreže