TONKA SVE PREŠIŠALA

Sjeća li se još itko prošlih BB pobjednika?

15.03.2011 u 09:31

Bionic
Reading

Početak šestog 'Big Brothera' koji u kući okuplja stanare iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Makedonije potaknuo nas je da se podsjetimo na prethodne sezone i njihove pobjednike: gdje su, što rade, jesu li postali slavni ili su posve zaboravljeni akteri prvog i, može se reći, najpoznatijeg reality showa u nas?

Prva sezona koja se odvijala 100 dana završno sa Štefanjem 2004. zbog enormne gledanosti postala je jednim od prvih velikih uspjeha RTL Televizije. Njegova pobjednika, tada 32-godišnjeg bajkera iz Bjelovara Sašu Tkalčevića, publika je očito prepoznala kao jednoga između sebe. Suprug i otac dva sina odmah se istaknuo kao vođa cijele ekipe. Po izlasku iz BB kuće, dio zarađenog novca od sveukupno milijun kuna uložio je u otvaranje salona za tetovažu i počeo slikati, a pet godina poslije, nakon 19 godina braka, rastao se od supruge Nataše i pronašao novu ljubav. Zanimljivo je i da je sa 36 godina postao djed dječačića, koji je na svijet došao iz mladenačke veze njegova tada 16-godišnjeg sina Eduarda.

U drugoj sezoni, godinu poslije, pobijedio je Hamdija Seferović (26), jedini Rom među natjecateljima. Pristojan i miran Seferović osvojio je simpatije hrvatske publike, priznavši da ima samo osnovnu školu i predstavljajući se kao obiteljski čovjek. O odljevu premije samo se nagađa, ali vele da ju je racionalni Hamdija dobro uložio ili pospremio 'u čarapu'. Predviđalo se da će, stasit i tamnoput, ostvariti filmsku karijeru u Bollywoodu. No jedino što se poslije o njemu čulo je da je sudjelovao u tučnjavi u Umagu.

U trećoj sezoni pobijedio je 24-godišnji Zadranin Danijel Rimanić nadimkom Cuni, prvi koji je gledatelje osvojio relativno grubim rječnikom i izravnošću. Uvećanu premiju od milijun i dvjesto pedeset tisuća kuna brzo je potrošio, kupio i opremio stan u Zagrebu, na početku imao nešto poslovnih ponuda, no ubrzo se vratio u anonimnost.

Identično kao i, u trenutku trijumfa njegov vršnjak, Vedran Lovrenčić. Pobjedu je urnebesno proslavio u kafiću u Slavonskom Brodu u kojemu je radio kao konobar, a poslije je snimio jednu rap pjesmu. Motiviran problemima mlađe sestre-invalida, osnovao je udrugu za pomoć djeci s invaliditetom.

U svojoj petoj sezoni show se iz zagrebačkog studija Jadran filma u preselio u Bangkok, glavni grad Tajlanda, i tako je hrvatski 'Big Brother' bio prvi u svijetu koji se nije emitirao iz matične zemlje. Milijun i kusur kuna odnio je Krešimir Duvančić (31), Zagrepčanin visokih moralnih kriterija kojima je osvojio srca publike i tako postao peti muškarac – pobjednik 'Big Brothera' – zaredom.

No u prvoj i dosad jedinoj celebrity sezoni nagradu je odnijela žena – Danijela Dvornik. Premiju od sto tisuća kuna donirala je u humanitarne svrhe.

Svojih pet minuta u 'Big Brotheru' zapravo je najbolje iskoristila finalistica prve sezone Antonija Blaće. Danas svi znaju tko je Tonka. Rodom Šibenčanka sa zagrebačkom adresom, dosad je ostvarila zavidnu karijeru voditeljice: od druge sezone standardna je voditeljica samog 'Big Brothera', pa 'Fear Factora', zatim lifestyle emisije 'Večera za 5' i talent showa 'Hrvatska traži zvijezdu' na RTL Televiziji. Simpatična, brbljava i oštroumna, danas 31-godišnja bivša BB stanarka uz diplomu inženjerke grafičke tehnologije našla je za shodno da završi i školu za odnose s javnošću. Poosvajala je nagrade poput Večernjakova Ekrana za debitanta godine, kao i onu za Naj žensku TV osobu i jedina od BB-ovaca pokazala kvalitete da potraje više od 100 dana. Zasada.