STRAŠNE POSLJEDICE

Širi se vapaj turskih zvijezda kroz potresne objave: 'Velika je naša bol'

06.02.2023 u 23:21

Bionic
Reading

Više od 3500 ljudi poginulo je u Turskoj i Siriji nakon serije potresa koji su tresli te dvije zemlje. Spasioci tragaju za preživjelima, a broj mrtvih stalno raste. Brojne zemlje šalju pomoć, a pomoć traži i sve veći broj poznatih turskih umjetnika

Čim se podrhtavanje tla smirilo, građani su krenuli pomagati jedni drugima, a na društvenim mrežama oglasili su se i brojni poznati glumci koji su također poslali ili mole pomoć. Oglasili su se miljenik žena diljem svijeta Burak Ozcivit najpoznatiji iz serije 'Sulejman Veličanstveni', Berguzar Korel i Halit Erqenc, Demet Özdemir iz 'Sanjalice', Hatice Şendil Sağyaşar, zvijezda serije 'Izdaja' (koju su proslavileuloge u sapunicama 'Dila' i 'Sudbina')...

Među zvijezdama koje su zamolile pomoć i molitvu za građane Turske i Sirije je i glumica Meryem Uzerli, poznatija kao Hurem iz 'Sulejmana Veličnstvenog'.

Na svom Twitter profilu javio se i Kerem Bürsin kojeh su gledatelji nedavno mogli pratiti u seriji 'Miriše na ljubav'. 'Velika je naša bol! Budimo jedno! Naše molitve su jedne, naša bol je jedna, naša ljubav je jedna. Ozdravi brzo moja Tursko', poručio je.

Glumica Birce Akalay koju gledatelji trenutno mogu pratiti u seriji 'Očev izbor' u ulozi Ilay, također je svijet zamolila za pomoć potresom pogođenom području.

  • +6
Birce Akalay Izvor: Profimedia / Autor: Netflix / Everett / Profimedia

Oglasila se i Tuba Büyüküstün koju je hrvatska publika je upoznala u serijama poput 'Asi' u kojoj je utjelovila glavni lik, te serijama 'Ljubav i novac' i 'Ambasadorova kći' u kojoj je utjelovila Mavi, misterioznu ženu u koju se zaljubljuje glavni lik. 'Turska je proglasila stanje uzbune razine četiri. 'Razina 4' uključuje i poziv za međunarodnu pomoć. Za one diljem svijeta koji čitaju ovu poruku... Naši ljudi, koji su se našli pod ruševinama potresa u mojoj državi traže vašu pomoć kako bi se spasili', napisala je.