više od 1500 poginulih

Poziv za pomoć: Zvijezde turskih sapunica ganule svijet dirljivim porukama

06.02.2023 u 14:43

Bionic
Reading

Među brojnim turskim zvijezdama koje izražavaju sućut i mole za pomoć je i Melisa Pamuk čije baka i teta žive u razrušenoj Antakyji

U razornim potresima koji su jutros pogodili Tursku preminulo je više od 1500 ljudi, a broj ozlijeđenih broji se u tisućama. Na tragičnu situaciju osvrnule su se i zvijezde proslavljenih turskih sapunica koje su izražavale sućut obiteljima preminulih i pozvale svijet na suosjećanje i pružanje pomoći.

'Turska je proglasila stanje uzbune razine četiri. ‘Razina 4‘ uključuje i poziv za međunarodnu pomoć. Za one diljem svijeta koji čitaju ovu poruku... Naši ljudi, koji su se našli pod ruševinama potresa u mojoj državi traže vašu pomoć kako bi se spasili', napisala Berguzar Korel koja je glumila u seriji 'Sulejman veličanstveni' zajedno sa suprugom Halitom Ergencom.

I druga zvijezda iste slavne serije, Burak Ozcivit, izrazio je sućut na svom Instagram profilu.

'Svojoj Turskoj želim brz oporavak. Molimo Boga za milost našem stanovništvu koje je izgubilo život u ovoj katastrofi. Moja sućut njihovim obiteljima i bližnjima, a ozlijeđenima želim brz oporavak.'

  • +23
Potres u Turskoj Izvor: EPA / Autor: YAHYA NEMAH

Njihova kolegica Demet Ozdemir priznala je kako ju je stravičan potres probudio usred noći te zaželjela brz oporavak tisućama ozlijeđenih.

'Probudila sam se uz užasan potres. Brz oporavak želim svima. Kakva katastrofa po ovoj hladnoći', poručila je Demet.

Posebno je emotivna bila poruka Melise Pamuk čija teta i baka žive u srušenom gradu Antakyji.

'Moja baka ne može hodati, bolesna je.. Zaglavila je u zgradi s mojom tetom. Ne znamo kako je stan, ima li netko u okolici tko može pomoći?', zamolila je Melisa putem svog Twitter profila te dodala adresu i kat na kojem žive članovi njene obitelji.

Osim glumaca, oglasili su se i sportaši, a sve je iznimno dirnuo bivši reprezentativni vratar Volkan Demirel koji u videu nije mogao suspregnuti suze dok je molio da se sva moguća pomoć pošalje u područja pogođena potresom.