ljubavna tematika

Širi pozitivu: Boris Novković objavio novi album 'Gori ulica'

12.11.2021 u 14:18

Bionic
Reading

Novi studijski album Borisa Novkovića 'Gori ulica' definitivno je album koji će obilježiti ovu godinu. Borisov rockerskiji pristup na novom albumu dao se naslutiti singlovima koji su ga najavili. Borisove pjesme su ljubavne tematike, a u stihovima širi pozitivu koja je u ovim izazovnim vremenima itekako potrebna

Za jedan od svojih prvih singlova 'Dinamit' Boris je rekao kako najbolje opisuje novi album, ali i njega u glazbenom smislu. 'Ti si moj početak i kraj, malo pakao, a malo raj, ja sa svijetom stalno vodim rat i sve što ti radim, radim 300 na sat...' I baš tako, Boris radi 300 na sat, a u svoju je diskografiju upisao već 16 studijskih albuma, brojne singl ploče i kompilacije, navodi se u priopćenju.

U godini u kojoj jedan od naših najboljih kantautora obilježava 35 godina od izlaska svog prvog albuma 'Kuda idu izgubljene djevojke...', publika željna prave energije rock and rolla ima priliku uživati i u novom studijskom uratku. Među dvanaest pjesama koliko ih sadrži novi album, Boris je jednu pjesmu posvetio i Zagrebu, 'Moj grad bez ljudi' koja je nastala 2020. godine u vrijeme lockdowna. Pored hit singlova na albumu se nalaze i četiri dosad neotkrivena singla: 'Srebro', 'Ti si vrag', 'Ispod starog mosta' i 'Nisam više sam'. Većinu aranžmana na albumu potpisuje Borisov suradnik Hrvoje Prskalo, ujedno i producent albuma. "Mogu reći da sam u Hrvoju Prskalu pronašao izuzetno kvalitetnog suradnika. On je oslobodio jednog duha iz mene te sam se opustio i vratio svojim prvim glazbenim energijama rock and rolla.'

Aktualni singl 'Moja djevojka' Boris je nedavno poetski opisao: 'Sad već polako možete osjetiti atmosferu čitavog albuma koju bi usporedio s nadrealnim putovanjem u moj svijet čudesa, poput onog Alisinog iz bajki. Taj svijet i album, kao i ova pjesma, ispunjeni su kozmičkom ljubavi i pozitivom koja nam svima danas toliko treba. To je moj mali obol i otpor ovom sivom vremenu. Širite pozitivu kroz male stvari i ljudske geste; to je jedini način da učinimo svijet sutra boljim."  

Boris Novković jedan je od naših najuspješnijih i najpopularnijih kantautora čiji su albumi prodavani u zlatnim i platinastim nakladama, a svi njegovi novi hitovi kao i oni stariji redovito se mogu čuti na svim radio postajama.