NOVI PROJEKT

Siniša Cmrk vraća se na male ekrane nakon 18 godina

14.12.2021 u 11:33

Bionic
Reading

Kroz 'Turbo Limach Show' prošlo je 20 tisuća djece, a emisiju je vodio Siniša Cmrk. Nakon što ga je jedna asistentica optužila da ju je udario, slučaj je završio na sudu, a iako je Cmrk oslobođen, emisija je prije 18 godina ukinuta. U međuvremenu je pisao dječje slikovnice i živio na farmi. Nedavno je osnovao Ured optimizma u Hrvatskoj čija je zadaća širiti radost i dobre vijesti, a prvi takav otvoren je u Otočcu

'Učio sam režirati posebne koncerte, radio u Zepteru, kreirao literaturu za djecu, radio i TV formate, učio hortikulturu, učio dječicu jahati, radio na baušteli. Uza sve to, posljednjih deset godina intenzivno misionario i mislionario optimizam. Danas, s grupom vrijednih, obrazovanih, talentiranih i poštenih ljudi unutar Globalnog instituta optimizma. Okupljamo znanstvenu, kulturno-umjetničku, sportsku i gospodarsku zajednicu pojedinaca i grupa koji razumiju i podržavaju viziju boljeg, suživotnijeg i pravednijeg društva', rekao je Siniša Cmrk za Jutarnji list.

Pričao je i o svojim knjigama. ''Nulti sat' roman je za mlađe tinejdžere koji mogu buntom i zalaganjem mijenjati stvari oko sebe. 'Mjesecolendar' slikovnica koja poučava dječicu o važnosti mjeseci u godini. 'Zvrk domaćinstvo' hommage je mojim učiteljima stihovlja, s porukama suživota biljaka, životinja i ljudi. 'Blagdančica slavljenčica' proslava je svih dana u godini kada obilježavamo nešto vrijedno. Ilustrira se upravo 'Odgovor svih odgovora' o potrazi za smislom života, 'Početnica optimizma" je slikovnica za najmlađe, 'Prvi sat ljubavi' nastavak je 'Nultog sata'', objasnio je Cmrk.

  • +3
Siniša Cmrk Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Za 'velike', rekao je, gotov je roman 'Snovje i stvarje'. 'Introlucija' je u procesu dogotavljanja, a 'Egocentrizam, geacentrizam i duhovnost' moja je sinteza znanja i spoznaja kroz obrazovni i životnoiskustveni okvir. 'Dobrokracija' je pokušaj promišljanja i pozitivne vizije suživota budućih zajednica na Zemlji', pohvalio se nekadašnji voditelj najgledanije dječje emisije HTV-a.

Na pitanje zašto nije pokušao revitalizirati 'Turbo Limach Show' na nekoj privatnoj televiziji, kaže: 'Upravo pripremam s deset zemalja EU te Rusima i Kinezima televizijski dječji festival tradicijske kulture. Po produkciji, dosegu i opsegu, bit će to globalni televizijski format, utjecajan i moćan. Skoro će!', najavio je.

Izvor: Društvene mreže

Posjetimo, Sinišu Cmrka jedna asistentica je optužila da ju je udario, ali premda je na sudu oslobođen, emisija 'Turbo Limach Show' je ukinuta, prije 18 godina. U emisiji su među ostalim nastupili i Ivana Kindl, Saša Lozar, Natali Dizdar, Luka Bulić, Renata Sabljak, Žanamari Perčić, Vanda Winter, Nina Kraljić, Vesnu Pisarović, Lidija Bačić, Dino Jelusić.