IZGUBIO BITKU

Shrvana glumica: Helen Mirren progovorila o smrti posinka, glumca Ria Hackforda koji je preminuo u 51. godini

20.04.2022 u 10:37

Bionic
Reading

Holivudska zvijezda Helen Mirren i njezin suprug poslali su zajedničko, službeno priopćenje, u kojoj su otkrili od čega je preminuo njezin posinak, a njegov sin, glumac Rio Hackford

Vijest da je u 51. godini života preminuo glumac Rio Hackford, kojeg se mnogi sjećaju iz 'The Mandaloriana', iznenadila je svijet, ali i zavila u crno 76-godišnju Helen Mirren i njezinog godinu dana starijeg supruga Taylora Hackforda. Tek nekoliko dana nakon smrti posinka i sina, ovaj je par uspio smoći snage kako bi otkrili od čega je Rio Hackford preminuo.

Riječ je o uvealnom melanomu, vrlo agresivnom i rijetkom obliku raka, poznatom i kao očni melanom. Budući da u većini slučajeva nema ranih znakova ili simptoma, teško ga je na vrijeme uočiti. Znakovi mogu biti zamućen vid ili druge promjene vida, mušice ili bljeskovi svjetla, promjena veličine ili oblika zjenice, tamne mrlje na šarenici ili promjena položaja očne jabučice.

'Molimo sve koji će ovo pročitati da otiđu, barem jednom godišnje, na pregled očiju. To bi vaše voljene moglo spasiti od ovakve vrste raka', poručili su Helen Mirren i Taylor Hackford i dodali:

Helen Mirren Izvor: Profimedia / Autor: Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Njegov nam je život pokazao kako da živimo sa velikodušnošću i zajedništvom. On je svoj životni put podijelio sa mnogim ljudima koji sada tuguju za njim, a u isto vrijeme i slave svoju sreću što su ga imali prilike poznavati.'