VEČERNJAKOVA RUŽA

Severini izmakla nagrada, a Barbara je najbolja voditeljica

22.03.2014 u 10:40

  • +7

Svečana dodjela nagrade Večernjakova ruža

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic

Bionic
Reading

U zagrebačkom HNK-u održana je svečana dodjela Večernjakove ruže, nagrade čitatelja Večernjeg lista za najbolje u 2013. na području televizije, radija i glazbe

Prošlo je 18 godina otkako su čitatelji Večernjeg lista prvi put odabrali najutjecajnije medijske, glazbene i glumačke osobe. Sada, nakon devetogodišnje stanke, Večernjakova ruža vratila se u velikom stilu.

Glazbenicima godine proglašeni su 2Cellos, dok je najbolja radijska voditeljica Barbara Kolar. HRT-ova emisija 'Ples sa zvijezdama' ujedno je proglašena najboljom u kategoriji TV i radio emisija.

Za novo lice godine proglašen je Tamburaški sastav Mejaši. Ivana Paradžiković proglašena je najboljim TV licem, a najbolje glumačko TV ostvarenje u protekloj godini imao je Mustafa Nadarević.

Nominirane u svakoj kategoriji pomogao je izabrati stručni žiri u sastavu Ksenija Urličić, Miroslav Ilić, Dalibor Matanić, Nikša Bratoš i Vojo Šiljak, a konačnu odluku o slavljenicima donijeli su – čitatelji.

Pobjednicima su statue uručili i najtrofejniji slavljenici proteklih Ruža: televizijska legenda Oliver Mlakar, najpoznatiji radijski voditelj Trpimir Vicković Vicko, glumica Bojana Gregorić, ponosna vlasnica nekoliko Ruža za najbolju pjevačicu Ivana Vrdoljak Vanna, a kao specijalno iznenađenje među prezenterima bili su Goran Višnjić i njegova kolegica Halle Berry na izravnom videolinku iz Los Angelesa.

U glazbenom dijelu nastupili su Nina Badrić, Neno Belan, Psihomodo pop te Teška industrija.
Autor statue i scenograf dodjele je Ivica Propadalo, producentica je Mirjana Žižić, redateljica dodjele je Dora Ruždjak Podolski, scenarist dodjele je Alen Đurica, redatelj prijenosa je Zoran Nikolić, a urednica prijenosa Uršula Tolj.

Voditelji dodjele bili su Nevena Rendeli i Duško Ćurlić.

Dobitnici Večernjakove ruže za 2013. godinu:
TV osoba godne: Ivana Paradžiković
Radijska voditeljica/voditelj godine: Barbara Kolar
TV glumačko ostvarenje godine: Mustafa Nadarević
TV ili radijska emisija: Ples sa zvijezdama
Glazbenik godine: 2Cellos
Novo lice godine: Tamburaški sastav Mejaši