SASVIM ISKRENA

Severina o istrazi u Centru za socijalnu skrb: 'Godinama molim i kumim. Mnogi su me slušali svih ovih godina, ali nisu čuli'

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 15.10.2021 21:06
  • Objavljeno 15.10.2021 u 21:06
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Na svom Instagram profilu Severina je prokomentirala istragu provedenu u Centru za socijalnu skrb – Podružnica Maksimir i Centru za posebno skrbništvo te iskoristila priliku kako bi se javno zahvalila ministru Josipu Aladroviću

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne pokrenulo je postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnice Maksimir, nakon objave Severininog intervjua za H-Alter novinarki HRT-a, Jeleni Jindri.

Nadzor je pokazao kako je pronađeno je više od 20 pogrešnih postupanja u maksimirskom Centru te čak 24 u Centru za posebno skrbništvo, a o navedenomu Severina se obratila javnosti putem Instagrama.

  • +8
  • +5

Severina

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

'Sjećate se moje ispovijesti novinarki Jeleni Jindri na portalu H-alter o borbi sa sustavom, koji mi je oduzeo dijete jer sam 'nesuradljiva'? Sjećate se kako je ministar za socijalnu skrb najavio nadzor nad ustanovama o čijim propustima sam govorila? I, nećete vjerovati, nije prošlo ni mjesec dana, a ministar je ispunio obećanje', započela je svoju objavu na društvenoj mreži Severina i nastavila:

'Nadzor je proveden očito vrlo temeljito, a kako je neki dan objavio sam ministar Aladrović, pronađeno je više od 20 pogrešnih postupanja u Centru za socijalnu skrb – Podružnica Maksimir i 24 u Centru za posebno skrbništvo. Godinama molim i kumim. Mnogi su me slušali svih ovih godina, ali nisu čuli. Moje molbe, žalbe, prigovori, tužbe nisu usvajane. Psihička maltretiranja, javna blaćenja i na kraju oduzimanje djeteta i privremena mjera koja je trajala 20 mjeseci – sve je do danas ostalo nekažnjeno, neistraženo. Slična nepovratna šteta nanijeta je brojnim majkama Hrvatske i diljem regije', požalila se pjevačica.

'Uvjerena sam da je ovo samo prvi veliki pomak u sustavu, veliki pomak za sve hrvatske Laure, za sve žene čije priče je ispisala nepokolebljiva novinarka Jelena Jindra. Jelena i dalje piše. Javljaju joj se žene iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, svugdje gdje je jedna grupa psihologica propagirala 'teoriju otuđenja' i mnogu djecu žrtve nasilja odvojila od majki. Teoriju je prenijela na svoje suradnice i prijateljice na moćnim pozicijama, educirala je policiju, tužitelje, sudove, vještake... Ta "struka" je doktrinu otuđenja uvela na prostore cijele regije, iako Svjetska zdravstvena organizacija nikad nije priznala tu teoriju. Ali klupko se krenulo rasplitati… Zahvala ministru Josipu Aladroviću je iz dubine srca, jer bi ovako brzi i neovisni nadzori pomogli svim Laurama, ispravile bi se neke nepravde. I pomogli bismo svi zajedno da se to više ne događa u Hrvatskoj. Nadam se kako se nadzori nastavljaju i u slučaju svih drugih Laura koje moraju ostati anonimne - zaključila je pjevačica.