KĆI KRSTE PAPIĆA

'Sestre još nisam vidjela, Matišić se pravi da ne postojim'

07.02.2017 u 14:56

Bionic
Reading

Na četvrtu godišnjicu smrti hrvatskog redatelja Krste Papića kontaktirali smo njegovu kćer Branku Papić, koja je za tportal izjavila kako ni nakon svog istupa u javnosti nije vidjela svoje sestre Taru i Elu čiji je skrbnik nakon smrti njihove majke Jadranke Štefanac postao dramaturg i skladatelj Mate Matišić. Posljednji put vidjela ih je prošle godine na Mirogoju na današnji dan, kada su zajedno posjetile očev grob

Branka Papić, filmska urednica na HRT-u, svoje sestre, 11-godišnje blizanke Taru i Elu vidjela je prije točno godinu dana na treću godišnjicu smrti njihova oca Krste Papića na Mirogoju. Kako je rekla u kratkom razgovoru za tportal, sa sestrama se od tada još nije susrela, ni nakon svog nedavnog istupa u javnosti kojim je izrazila nezadovoljstvo zbog postupaka njihova skrbnika Mate Matišića.

Kako kaže, ne želi da Mirogoj bude mjesto gdje će ih na očevu godišnjicu smrti imati prilike vidjeti.

'Niti je to mjesto za druženje s djevojčicama, niti ih jedino ondje jednom godišnje želim viđati. Nažalost, Mate Matišić se i dalje pravi kao da ne postojim. Taj čovjek ima svoje interese zbog čega to radi, a doznat će se sve kad za to bude vrijeme. Žao mi je što je došlo do ovoga, što zbog njega nemam nikakav kontakt sa sestrama', rekla je Branka koja Matišiću ne može oprostiti to što je prije nepuna dva mjeseca u drami 'Ljudi od voska' razotkrio mnoge detalje privatnog života Krste Papića, Jadranke Štefanac Papić i njihovih blizanki.

Kontaktirali smo i Matu Matišića, no on kao i dosad, nije imao komentara na tu temu.