godišnjica braka

Šest godina ljubavi omiljenog kraljevskog para

27.04.2017 u 12:12

Bionic
Reading

Prije točno šest godina, na balkonu Buckinghamske palače pred milijunima obožavatelja što putem malih ekrana, što ispred same palače, prvi su se put kao novopečeni supružnici poljubili Kate Middleton i princ William. Još nije poznato kako će ga proslaviti, no to će, kako i priliči članovima kraljevske obitelji, zasigurno biti za pamćenje

Dan njihova vjenčanja, 29. travnja 2011., proglašen je nacionalnim praznikom, a deseci tisuća ljudi pristigli su iz svih dijelova svijeta kako bi prisustvovali vjenčanju Kate Middleton i princa Williama koji su zavjete izrekli u Westminster Abbeyju u Londonu.

Vjenčanje Kate Middleton i princa Williama Autor: Youtube

Sve je, kako i priliči kraljevskom vjenčanju, prenošeno uživo na mnogim televizijskim postajama, a napravljeni su i razni suveniri za uspomenu na njihov najljepši dan. Njihov prvi poljubac nakon vjenčanja pozdravilo je okupljeno mnoštvo ispod balkona u Buckinghamskoj palači odakle su Kate Middleton i princ William sve pozdravili.

Sada slave šest godina braka, no još nije objavljeno kako će i službeno proslaviti taj dan, no vjerojatno će nastaviti tradiciju i slavlje organizirati daleko od očiju javnosti.

No britanska javnost prati sve vezano za kraljevsku obitelj, a osobito za život princa i vojvotkinje od Cambridgea. Seciraju se njihovi modni izbori, rečenice koje izgovaraju u javnosti i svaki korak koji naprave. Medijska pažnja posebno je usmjerena na Kate Middleton koja je postala modna ikona i koja britanskoj tekstilnoj industriji donosi nevjerojatnu zaradu zbog svog odijevanja.

Princ William i Kate Middleton upoznali su se deset godina prije samog vjenčanja na škotskom sveučilištu St. Andrews, na kojem su oboje upisali studije povijesti umjetnosti. Isprva su bili samo prijatelji koji su se često družili igrajući tenis ili jednostavno učeći za ispite, a sve se navodno promijenilo kada je princ William vidio Kate u manekenskoj ulozi na humanitarnoj reviji na kojoj je nosila prozirnu čipkastu haljinu.

Here is our #2016bestnine - thank you for an amazing year, and see you in 2017!

Objavu dijeli The Royal Family (@theroyalfamily)

I dok su isprva živjeli baš kao i svi studenti u sklopu sveučilišta, na drugoj godini fakulteta s dvoje su se prijatelja preselili u četverosobnu kuću u gradu, zbog čega je propala veza Kate Middleton i njezina tadašnjeg dečka Ruperta Fincha. Oko Božića 2003. veza je postala ozbiljnija, a godinu dana kasnije objavljene su i prve zajedničke fotografije sa skijanja u Švicarskoj.

Velika ljubav nakratko je došla na kušnju u travnju 2007., jer je princ smatrao da je premlad za brak, ali i zato što mu se svidjela plemkinja i glumica Isabella Amaryllis Charlotte Anstruther-Gough-Calthorpe. Za vrijeme prekida William se zabavljao s nekoliko djevojaka, no nekoliko mjeseci kasnije ipak su se pomirili, nakon čega je i zaprosio Kate Middleton.

U srpnju 2013. rodio im se sin, princ George, a u svibnju 2015. i kći, princeza Charlotte.