KOSTIMIRANA DRAMA

Dakota Johnson ima glavnu ulogu u novoj Netflixovoj seriji rađenoj po romanu Jane Austin

21.04.2021 u 12:22

Bionic
Reading

Američka glumica Dakota Johnson glumit će glavnu ulogu u Netflixovoj adaptaciji knjige 'Persuasion' (Uvjeravanje) spisateljice Jane Austen, piše Variety

Film će biti snimljen pod rediteljskom palicom Carrie Cracknell i to će biti njezin dugometražni redateljski debi, a scenarij su za film prilagodili Ron Bass i Alice Victoria Winslow.

Knjiga govori o 27-godišnjoj Anne Elliot, svojeglavoj ženi koja s članovima svoje snobovske obitelji živi na rubu bankrota.

Priča prati njezinu romantičnu vezu s mornaričkim časnikom Frederickom Wenworthom s kojim je bila sretno zaručena sve dok je prijateljica lady Russel nije uvjerila da je on 'nedostojan' njezine ljubavi. Nakon osam godina Frederick se vraća kao imućni mornarički kapetan i Anne dobiva drugu šansu za ljubav.

'Persuasion' je posljednja knjiga koju je poznata spisateljica objavila prije svoje smrti 1817. i već je adaptirana za prikazivanje na malim i velikim ekranima. Jedan od njih je i TV film iz 2007. u kojemu glavnu junakinju glumi britanska glumica Sally Hawkins.

Očekuje se da će snimanje moglo početi u svibnju.

  • +3
Dakota Johnson Izvor: Profimedia / Autor: RAAK/ANDR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia