Filmske poslastice

Sedam sjajnih filmova o kojima će se pričati ove jeseni

11.10.2020 u 18:00

Bionic
Reading

Od proljeća gotovo svakodnevno svjedočimo njihovoj romansi, a u redovitim romantičnim šetnjama nije ih spriječilo ni zaključavanje uzrokovano koronavirusom. I tijekom ljeta Ben Affleck i Ana de Armas bili su najfotografiraniji slavni par, a ove jeseni konačno ćemo vidjeti ono što ih je spojilo - film 'Deep Water'. Evo koje još zanimljive filmske naslove donosi jesen

Kajillionaire

U ovoj neobičnoj mračnoj komediji Evan Rachel Wood glumi djevojku Old Dolio, 26-godišnjakinju koja je potpuno ovisna o svojim roditeljima prevarantima (Richard Jenkins i Debra Winger). Dolio su roditelji odgojili da im pomaže u njihovim sitnim prevarama, ali brbljava autsajderica (Gina Rodriguez), koja se pojavi u njenom životu, pomoći će joj da shvati kako postoji svijet izvan spletki njezinih majke i oca.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Saint Maud

Ovaj zastrašujući film je dugometražni redateljski debi Rose Glass, a usredotočen je na palijativnu medicinsku sestru, pobožnu katolkinju Maud (Morfydd Clark). Ona po svaku cijenu pokušava spasiti dušu jedne od svojih smrtno bolesnih pacijenata, bogate i glamurozne bivše plesačice Amande (Jennifer Ehle), a u svom naumu postaje sve paklenija.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Trial of the Chicago 7, 16. listopada (Netflix)

Američka povijesno-pravna drama scenarista i redatelja Aarona Sorkina bavi se slučajem suđenja skupini prosvjednika protiv Vijetnamskog rata, nazvanih Chicago Seven, koji su optuženi za zavjeru i prelazak državnih granica s namjerom poticanja nereda na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji 1968. godine u Chicagu. Događaji kojima se bavi ova naelektrizirana drama u sudnici odvijali su se prije više od pola stoljeća, ali postupanje prema osmom čovjeku kojem se sudi, Black Panther Bobbyju Sealeu (Yahya Abdul-Mateen II), filmu daje otrežnjavajuću težinu. Iako je u njegovom slučaju na kraju proglašeno pogrešno suđenje, Seale je tijekom procesa bio podvrgnut rasizmu i ponižavanju suca pa povijesti film tako propituje jednako prošlost kao i sadašnjost Amerike. Između ostalih, na optuženičkoj klupi vidjet ćemo i Sachu Barona Cohena, koji u jednoj od svoji rijetkih dramskih uloga glumi aktivistu Abbieja Hoffmana.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Rebecca, 21. listopada (Netflix)

Gotički roman Daphne du Maurier nakon Hitchcockove dobit će još jednu filmsku adaptaciju. Za Netflix je režira Ben Wheatley, a u filmu ćemo gledati Armieja Hammera u ulozi tajanstvenog aristokratskog udovca Maxima de Wintera, Lily James kao njegovu mladenku širokih očiju i Kristen Scott Thomas kao Mrs Danvers, šutljivu domaćicu prijetećeg izgleda. Za vizualan dojam zadužena je Sarah Greenwood te se brine o produkcijskom dizajnu, a De Winterovo imanje Manderley 'glumit' će Hatfield House iz Dorseta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

On the Rocks

Redateljica Sofia Coppola ponovno surađuje s omiljenim glavnim glumcem Wesa Andersona. Bill Murray glumi Felixa, ostarjelog plejboja koji uvjerava kćer Lauru (Rashida Jones) da je suprug Dean (Marlon Wayans) vara. Detektivski dvojac, koji čine otac i kći, u maniri Pink Pantera kreće u potragu za znakovima Deanove nevjere po Manhattanu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Deep Water

U adaptaciji romana Patricije Highsmith iz 1957. godine glumi najfotografiraniji par 2020. godine – Bana de Affleck. Ben Affleck glumi Vica, a Ana de Armas Melindu Van Allen, čiji brak visi o koncu. Kako bi ga sačuvao, Vic dozvoljava ženi afere, a kad njezini ljubavnici počnu nestajati, on postaje glavni osumnjičenik. Režiju potpisuje Adrian Lyne, redatelj koji stoji iza psihoseksualnih trilera 'Kobna privlačnost' i 'Nemoralna ponuda'.

West Side Story

Krajem jeseni u kina stiže adaptacija istoimenog brodvejskog mjuzikla u režiji Stevena Spielberga, a koji je i sam adaptacija Shakespeareovih 'Romea i Julije'. Mariju glumi 19-godišnja debitantica Rachel Zegler, koja se za ovu ulogu izborila pobjedom nad 30 tisuća konkurenata, dok će Tonyja glumiti Ansel Elgort. U sporednoj ulozi pojavit će se Rita Moreno, koja je glumila i u filmskoj adaptaciji iz 1961. godine, scenarij potpisuje Tony Kushner, a koreografiju Justin Peck.