PROFESORICA NA ASU

Sarajevo tuguje: U 48. godini preminula glumica Sanja Burić

15.09.2021 u 16:00

Bionic
Reading

Tužna vijest zadesila je glumački svijet u Bosni i Hercegovini. Glumica Sanja Burić preminula je sinoć od posljedica moždanog udara, a tužnu vijest potvrdila je Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo

Nakon moždanog udara Sanja Burić je deset dana bila hospitalizirana, no nažalost nije se uspjela izboriti, javljaju bosanski mediji. Uz to što je bila redovna profesorica na Akademiji Scenskih Umjetnosti, ostvarila je brojne uloge u filmovima i serijama.

Glumica je rođena 1973. u Sarajevu. Studirala je u Međunarodnoj teatarskoj školi Jaques Lecoq u Parizu, Cours Florentu u Parizu i Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Izvor: Društvene mreže

Publika će je zauvijek pamtiti po ulogama koje je ostvarila u brojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima. Neka od njih su 'Crna kronika', 'Grbavica', 'Dobro uštimani mrtvaci', kultni film Pjera Žalice 'Kod amidže Idriza', 'Na putu', 'Teško je biti fin', 'Ljeto u zlatnoj dolini', Pun mjesec', Viza za budućnost".

Datum komemoracije za prerano preminulu glumicu bit će objavljen naknadno na službenoj stranici Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Izvor: Društvene mreže