IKONA TALIJANSKE ZABAVE

U 79. godini preminula slavna glumica i pjevačica Raffaella Carra

05.07.2021 u 20:03

Bionic
Reading

Pjevačica, plesačica i glumica Raffaella Carra, talijanska ikona koja nosi zasluge za revoluciju televizijske zabave, preminula je u 79. godini

Vijest o njenoj smrti, javlja Večernji list, objavio je njezin dugogodišnji partner Sergio Japino.

'Raffaella nas je napustila. Otišla je u bolji svijet, gdje će njezina humanost, njezin nepogrešiv smijeh i njezin izvanredni talent zauvijek sjati', rekao je Japino.

Raffaella Carra, pravog imena Raffaella Pelloni, rođena je 18. lipnja 1943. u Riminiju, a veliku popularnost osim u rodnoj Italiji stekla je i u Španjolskoj te cijeloj Latinskoj Americi.

Glumila je u desecima filmova između 1960. i 1970. godine, od kojih je najpoznatiji 'Ekspres pukovnika Von Ryana' iz 1965. godine, u kojem je glumila uz Franka Sinatru.

Iste je godine nastupila i u glazbenoj romantično-pustolovnoj komediji 'Scaramouche'.

  • +26
Raffaella Carra Izvor: Profimedia / Autor: Samughero/Giacomino / Zuma Press / Profimedia

Šezdesetih se godina počela pojavljivati na televiziji, nastupajući u emisijama poput Tempo di Danza, Il Paroliere i Questo Sconosciuto.

U emisiji Io, Agata e Tu Carra je 1970. godine pokrenula popularni ples 'Tuca-tuca', zahvaljujući istoimenoj pjesmi.

Godine 1984. tjednik L'Espresso opisao je Carru kao osobu kojoj se plješće više od predsjednika Pertinija, skuplju od nogometaša Michela Platinija i čudesniju od modernog sveca Pia.

Prije osam godina Carra se vratila na televiziju, te je kao mentorica sudjelovala u talijanskoj verziji glazbenog showa Voice.